Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για την χώρα μας θα φτάσουν το 2021 τα 10 δισ. ευρώ ενώ για το 2022 ο στόχος των 15 δισ. ευρώ είναι εφικτός.

Τις παραπάνω εκτιμήσεις διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος μιλώντας χθες στην Ημερίδα: Ελληνικός Τουρισμός, μία εθνική υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Ταξιδιωτικές εισπράξεις – Άλμα 139,3% στο εννέαμηνο

«Αυτήν τη χρονιά, λοιπόν, θα φτάσουμε σίγουρα τα 10 δισ., δηλαδή το τελευταίο τρίμηνο του 2021 θα κινηθούμε περίπου στο 65% του 2019 που ήταν 2 και κάτι δισ., άρα περιμένουμε γύρω στο 1,3-1,4 δισ. Θα φτάσουμε λοιπόν σε ένα νούμερο γύρω στα 10, 10,1, 10,2 δισ. ευρώ. Αυτά τα 3 δισ. επιπλέον του 40% που ήταν η πρόβλεψη της τελευταίας αναθεώρησης του προϋπολογισμού, σημαίνουν συν δύο μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας, στο ποσοστό ανάπτυξης το οποίο τελικά θα φτάσει σε αυτό το υψηλό σημείο, κυρίως λόγω αυτής της μεταβολής στον τουρισμό» υπογράμμισε ο κ. Ρέτσος.

Όσον αφορά το 2022 σημείωσε ότι «τα 15 δισ. που προβλέπει ο προϋπολογισμός για το 2022, θεωρώ ότι όπως και να εξελιχθεί η πανδημία μέχρι τον Μάρτιο, είναι ένας απόλυτα ρεαλιστικός στόχος και δεν αποκλείεται να το ξεπεράσουμε».

Παράλληλα ο κ. Ρέτσος εξήγησε γιατί το 2022 αν και θα είναι και αυτή χρονιά πανδημίας, θα είναι αυτό για την Ελλάδα ένα πλεονέκτημα. «Η Ελλάδα, είπε, έχει καταφέρει τουριστικά, τα δύο τελευταία χρόνια, να θεωρηθεί ένας πάρα πολύ ασφαλής προορισμός διακοπών. Το 2022 λοιπόν, που πάλι θα είναι το κριτήριο η πανδημία, ένα από τα βασικά κριτήρια του ταξιδιού και η ασφάλεια, θεωρώ ότι πάλι, παρ’ ότι και οι υπόλοιπες χώρες θα έχουν μπει στο «παιχνίδι» και στον ανταγωνισμό, θεωρώ ότι θα έχουμε το πλεονέκτημα και ότι προβλήματα πλέον ανταγωνιστικά αντιμετωπίσουμε, που θα έχουν κυρίως να κάνουν με την ποιότητα και τη στρατηγική μας στο μέλλον, θα είναι από το 2023 και μετά, όχι από το 2022».

Αναφερόμενος στο μέλλον, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ θεώρησε καθοριστικό στοιχείο για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη τις συνέργειες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

«Οι συνέργειες αυτές πρέπει να είναι επί καθημερινής βάσεως και επί της ουσίας», τόνισε και συνέχισε: «Διότι ο τουρισμός έχει τεράστιες προοπτικές στη χώρα μας. Όλα τα παγκόσμια trends δείχνουν ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι ανοδική για τον τουρισμό, ανεξαρτήτως πανδημίας. Οπότε λοιπόν η Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή είναι το 5ο ισχυρότερο τουριστικό brand παγκοσμίως, έχει όλες τις προϋποθέσεις να ακολουθήσει αυτή την ανοδική πορεία, αρκεί να υπάρχει ξεκάθαρη στρατηγική και πολύ στενή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Κικίλιας – Πάνω από 10 δισ. ευρώ τα έσοδα του Τουρισμού για το 2021
Τουρισμός |

Πάνω από 10 δισ. ευρώ τα έσοδα του Τουρισμού για το 2021 - Τι είπε ο Κικίλιας

Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η πετυχημένη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού «διαμόρφωσε νέες συνθήκες ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τους ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη, µε ορατά αποτελέσματα για την Ελλάδα ακόμα και μέσα στον Νοέμβριο»

Συνεργασία Κικίλια-Καρανίκα για να καθοριστεί το πλαίσιο της τουριστικής επιχείρησης
Επιχειρήσεις |

Συνεργασία Κικίλια-Καρανίκα για να καθοριστεί το πλαίσιο της τουριστικής επιχείρησης

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα να καθοριστεί το πλαίσιο της τουριστικής εμπορικής επιχείρησης και επισήμανε ότι το εμπόριο συμβάλλει καθοριστικά στο τουριστικό προϊόν και στην τουριστική εμπειρία προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας

Λάμψα – Στα 57 εκατ. ευρώ εκτιμάται ο τζίρος του ομίλου το 2021
Επιχειρήσεις |

Στα 57 εκατ. ευρώ εκτιμάται ο τζίρος του ομίλου Λάμψα το 2021

Ο Όμιλος Λάμψα, με ναυαρχίδα το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο οποίος επηρεάστηκε από την πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας του COVID-19, η οποία κατά τους πρώτους μήνες του έτους προήλθε από τον σημαντικό περιορισμό των ταξιδιών

Eurobank – Προϋπολογισμός 750 εκατ. ευρώ για δάνεια προς τον τουρισμό
Επιχειρήσεις |

Eurobank: Προϋπολογισμός 750 εκατ. ευρώ για δάνεια προς τον τουρισμό

Ο λόγος για το νέο πρόγραμμα της τράπεζας «Στήριξη στην Πράξη επένδυση στο μέλλον» - Μέσω των νέων χρηματοδοτικών δράσεων αναμένεται να δημιουργηθούν 2.000 νέα δωμάτια και να αναβαθμιστούν επιπλέον 5.000.