Υψηλά παραμένουν και σήμερα τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τις μολύνσεις στη χώρα μας να βρίσκονται μια ανάσα  από τις 6.000.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 5.870 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Για ακόμα μια μέρα, η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί… από κοντά, τη στιγμή που και η Λάρισα αλλά και αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία.

Μάλιστα, για πολλοστή συνεχόμενη μέρα, τόσο η Αττική, όσο και η Θεσσαλονίκη καταγράφουν τετραψήφιους αριθμούς μολύνσεων. Συγκεκριμένα, το λεκανοπέδιο «δίνει» 1.624 μολύνσεις, ενώ η συμπρωτεύουσα 1.204.

Όσον αφορά στην κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική, από τα 1.624 κρούσματα του Λεκανοπεδίου, τα 483 καταγράφονται στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.

Τέλος 10 ακόμα περιοχές καταγράφουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Τέλος, 134 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Δείτε αναλυτικά


Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονή για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν