Η γνωστή τράπεζα της Νότιας Κορέας, η ‘Shinhan Bank’ και το δημόσιο δίκτυο εταιρικής ποιότητας ‘Hedera Hashgraph (HBAR)’ έφεραν εις πέρας ένα πολύ-αναμενόμενο έργο. Οι δύο οργανισμοί ολοκλήρωσαν ένα μοντέλο ‘proof of concept’, που έχει σχεδιαστεί για τη διεξαγωγή διεθνών εμβασμάτων, χρησιμοποιώντας stablecoins στο δίκτυο Hedera.

Το νέο μοντέλο ‘proof of concept’ (απόδειξη της ιδέας) επιτρέπει στη Shinhan Bank να στείλει χρήματα διεθνώς, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μέσω του δικτύου Hedera.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές του Hedera, το δίκτυο έχει μέση χρέωση μόνο $0,0001 ανά συναλλαγή και μέσο χρόνο συναλλαγής 3-5 δευτερόλεπτα. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποτελούν τεράστιες βελτιώσεις, εν συγκρίσει με αυτά των παραδοσιακών εμβασμάτων, με χρεώσεις 0,125/συναλλαγή και μέσο χρόνο συναλλαγής 1-2 εργάσιμες ημέρες*.

Σε επίσημη ανακοίνωση στις 29 Νοεμβρίου, το HBAR δήλωσε ότι το έργο στοχεύει να δοκιμάσει την έκδοση και τη διανομή stablecoins, που εφαρμόζονται σε χρηματοοικονομικές περιπτώσεις που πάσχουν από υψηλές χρεώσεις, μεγαλύτερη αναμονή και απουσία χαρακτηριστικών παρακολούθησης.

Στον απόηχο των ειδήσεων, το εγγενές νόμισμα του δικτύου, το HBAR, έχει αντιδράσει θετικά με αποδόσεις άνω του 10% τις τελευταίες 24 ώρες.

To σχέδιο της Shinhan Bank

Η Shinhan Bank σχεδιάζει να κυκλοφορήσει stablecoins** που θα συνδέονται 1:1 με το κορεάτικο Won (KRW). Οι διεθνείς συνεργαζόμενες τράπεζες, που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, θα εκδίδουν stablecoins που θα συνδέονται με το αντίστοιχο εγχώριο νόμισμα. Οι πελάτες της Shinhan Bank που θα λαμβάνουν τα ‘KRW’ stablecoins, θα μπορούν να τα εξαργυρώνουν για stablecoins στο εγχώριο νόμισμά τους. Τα τελευταία θα μπορούν μετέπειτα να τα ανταλλαχθούν με εγχώριο νόμισμα εκδιδόμενο από την Κεντρική τους Τράπεζα (fiat currency).

Η τεχνολογία blockchain είναι ιδανική για την μείωση των τελών σε διεθνή εμβάσματα είναι. Σύμφωνα με την έκθεση Remittance Prices Worldwide’s Dec, το παγκόσμιο μέσο κόστος αποστολής μέσω παραδοσιακών τραπεζών ακουμπάει το 6,51% ($13,02/συναλλαγή) και φιλοδοξεί να μειωθεί στο 3% ($6/συναλλαγή) έως το 2030.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του Hedera, ο Mance Harmon, δήλωσε: «Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία να εξαλείψουμε τους μεσάζοντες και να κάνουμε αυτή τη διαδικασία πολύ πιο αποτελεσματική και οικονομική».

Hedera Hashgraph

Το Hedera είναι ένα δημόσιο κατανεμημένο καθολικό (public distributed ledger) και διοικητικό όργανο που δημιουργήθηκε από την αρχή για να υποστηρίζει νέες και υπάρχουσες εφαρμογές που εκτελούνται σε κλίμακα web. Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν τεχνολογίες κατανεμημένου καθολικού για να δημιουργήσουν υπολογιστική εμπιστοσύνη απευθείας στις εφαρμογές τους. Αυτό επιτρέπει σε άτομα και επιχειρήσεις που ενδέχεται να μην γνωρίζουν ή να μην εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον να συνεργάζονται γρήγορα και ανέξοδα. Τα δημόσια κατανεμημένα λογιστικά βιβλία επιτρέπουν τη δημιουργία και την ανταλλαγή αξίας, την απόδειξη ταυτότητας, την επαλήθευση και τον έλεγχο ταυτότητας σημαντικών δεδομένων και πολλά άλλα.

Το Hedera είναι μοναδικό, καθώς επιτυγχάνει ό,τι και τα πιο γνωστά δημόσια blockchain (όπως το Bitcoin ή το Ethereum), αλλά με τρόπο που είναι πιο γρήγορος, πιο δίκαιος και πιο ενεργειακά αποδοτικός, σταθερός και ασφαλής, χάρη στον υποκείμενο αλγόριθμο συναίνεσης κατακερματισμού (/hashgraph).

Το δίκτυο ανήκει και διοικείται από οργανισμούς υψηλού προφίλ, όπως Google, IBM, LG, BOEING κ.α.

* Στοιχεία σύμφωνα με Citibank Greece.

** Stablecoins: ένας τύπος ψηφιακού κρυπτονομίσματος, του οποίου η αξία είναι συνδεμένη με άλλο νόμισμα, συνήθως νομίσματα Κεντρικών Τραπεζών όπως το δολάριο ΗΠΑ (USD/$).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα