Στη δημιουργία της λίστας με τις 25 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή προέβησαν και για τη φετινή χρονιά οι Financial Times, προσκαλώντας δημοσιογράφους, αναγνώστες και γυναίκες που είχαν ήδη «εκλεγεί» ως οι πιο ισχυρές, κατά τα προηγούμενα έτη, να βοηθήσουν στη δημιουργία της λίστας αυτής. Πριν προβούν στην επιλογή των πιο σημαντικών γυναικών κατά το 2021, θεωρήθηκε σημαντικό να ορίσουν δύο βασικά ερωτήματα που θα αποτελούσαν την «πυξίδα» των επιλογών τους: «Τι είναι επιρροή» και «Πώς αυτή αλλάζει». Ποιες είναι, όμως, οι γυναίκες που ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά και μέσω των ενέργειών τους μάς υποσχέθηκαν ένα καλύτερο μέλλον;
Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα
Μετά από 25 χρόνια στο «τιμόνι» της Παγκόσμιας Τράπεζας, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη επιλογή για επικεφαλής του ΠΟΕ από τη Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα. Η ίδια έχει αποδείξει τις ιδιαίτερες ικανότητές της, όταν εκλήθη να αντιμετωπίσει την επισιτιστική και οικονομική κρίση, το 2008-2009, ενώ, η αποφασιστικότητά της να ανακτήσει τα κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία και οι σκληρές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προέβη ως Υπουργός Εξωτερικών της Νιγηρίας, προκειμένου να ενισχύσει τη διαφάνεια των δημόσιων οικονομικών της χώρας, ανέδειξαν το ήθος της ως ηγέτη. Όλες αυτές οι ικανότητές της την καθιστούν το πλέον κατάλληλο άτομο να ηγηθεί του ΠΟΕ, σε μία εποχή σημαντικών προκλήσεων, με την πανδημία να επηρεάζει το παγκόσμιο εμπόριο και τον εθνικισμό των εμβολίων να αποτελεί σημαντική απειλή για την παγκόσμια οικονομία.
Λίνα Καν
Σε μία εποχή όπου οι εταιρείες Big Tech θεωρούν ότι είναι αρκετά μεγάλες και ισχυρές για να λογοδοτήσουν, η Λίνα Καν έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα. Ως πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, η Λίνα Καν φέρνει την αναγκαία τεχνογνωσία και την απαραίτητη καινοτομία στην επιβολή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, ενώ έχει δεσμευτεί να αποκαταστήσει τον ανταγωνισμό στις αγορές, μέσω διαρθρωτικών αλλαγών που θα ενισχύσουν την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, καταπολεμώντας, έτσι, το φαινόμενο των μονοπωλίων , τα οποία, με τη σειρά τους, απειλούν την οικονομία, την κοινωνία και τη δημοκρατία.
Μέρι Μπάρα
Όντας μία προσωπικότητα που δεν «υπακούει» εύκολα στους κανόνες και με ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο όραμα για την αυτοκινητοβιομηχανία, δεν θα υπήρχε καλύτερη επιλογή για τα ηνία της General Motors από τη Μέρι Μπάρα. Ακόμη, η ίδια έχει ένα σημαντικό οικολογικό όραμα (έχει ήδη θέσει ως στόχο τον πλήρη εξηλεκτρισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας της μέχρι το 2035), ενώ υπερασπίζεται πάντα τις γυναίκες, και ιδιαίτερα την εκπαίδευση των κοριτσιών. Ως επικεφαλής της General Motors από το 2014, βοήθησε τη GM να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις και, σήμερα, δηλώνει πεπεισμένη ότι θα επαναφέρει την αυτοκινητοβιομηχανία στην κορυφή.
Τζίτα Γκόπιναθ
Σημαντική προσωπικότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας αποτέλεσε η Τζίτα Γκόπιναθ, επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, η οποία έπαιξε βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης. Δήλωσε ότι θα έκανε «ό,τι χρειαστεί» για να αντιμετωπίσει την κρίση, λαμβάνοντας την απόφαση της μαζικής δημοσιονομικής στήριξης και των δαπανών για την υγεία, ενώ, παράλληλα, εφηύρε και τον όρο “Great Lockdown”, για να περιγράψει τη χειρότερη ύφεση που έχει υποστεί η παγκόσμια οικονομία από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης. Είναι, ακόμη, μία από τις προσωπικότητες που έγραψαν το “The Pandemic Plan” το οποίο υποδεικνύει το πώς μέσω του εμβολιασμού του 40% των πολιτών, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και το 70% του γενικότερου πληθυσμού, μέχρι τα μέσα του 2022, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση του κορωνοϊού, μέσω της χρηματοδότησης 50 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ.
Λουίζα Τραγιάνο
Η Λουίζα Τραγιάνο αποτελεί μία σημαντική προσωπικότητα, ιδιαίτερα διακεκριμένη στον επιχειρηματικό κόσμο. Ξεκίνησε να εργάζεται, σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, σε ηλικία 17 ετών, στο οικογενειακό κατάστημα στη Φράνκα, στο Σάο Πάολο, και και κατέληξε να έχει τη δική της επιχείρηση, την εταιρεία λιανικής, Magazine Luiza, η οποία εκτιμάται στα 10 δισ. δολάρια και απασχολεί περισσότερα από 40.000 εργαζόμενους. Η επιτυχία της εταιρείας έγκειται, σε μεγάλο βαθμό, στην προσωπικότητα της Τραγιάνο, η οποία υποστηρίζει την ισότητα των φύλων σε μία χώρα όπου η κοινωνική ανισότητα είναι τεράστια, ενώ η ίδια πραγματοποιεί συχνές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ακούγοντας τις ανησυχίες του προσωπικού της και συζητώντας μαζί του.
Νάνσι Πελόζι
Μοναδική προσωπικότητα της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, η Νάνσι Πελόζι, σε ηλικία 81 ετών, αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών. Έπαιξε ρόλο «κλειδί» σε σημαντικές νομοθετικές νίκες του Τζο Μπάινεν, όπως το πακέτο στήριξης 1,9 τρισ. δολαρίων, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου, και η συμφωνία για τις υποδομές ύψους 1 τρισ. δολαρίων, ενώ, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου «Build Back Better» αποσκοπεί και στην πραγματοποίηση των επενδύσεων 2,2 τρισ. δολαρίων.
Μαριάμ Αλ-Μαχντί
Για περισσότερο από τρεις δεκαετίας η γυναίκα αυτή υπήρξε υπέρμαχος της δημοκρατίας στη χώρα της, το Σουδάν, δίνοντας σημαντικές μάχες για την επικράτηση της δημοκρατίας. Η ίδια αποτελεί μία από τις λιγοστές γυναίκες του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας, στην οποία από το 2019 μέχρι και τον προηγούμενο Νοέμβριο, κατείχε το αξίωμα της Υπουργού Εξωτερικών. Από τον περασμένο Οκτώβριο, που ο στρατός πήρε τα ηνία της κυβέρνησης στο Σουδάν, η ίδια αποτέλεσε σημαντικό επικριτή του γεγονότος αυτού και αποτέλεσε τη «φωνή» όλων των γυναικών που βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν την αλλαγή.
Κέιτ Μπίνγκαμ
Ως επενδύτρια επιχειρηματικών κεφαλαίων, με προπτυχιακό στη Βιοχημεία, η Κέιτ Μπίνγκαμ επένδυσε σε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων, χωρίς να γνωρίζει με βεβαιότητα ότι οι εν λόγω εμβολιασμοί θα στεφθούν με επιτυχία. Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, με την πανδημία του κορωνοϊού να βρίσκεται σε έξαρση και τους πολίτες να αγωνιούν για την εμφάνιση του εμβολίου που θα τους «σώσει» από τα δεινά της πανδημίας, η Μπίνγκαμ, ως επικεφαλής της ειδικής ομάδας εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου, ενέργησε με τόλμη και ξόδεψε μεγάλα χρηματικά ποσά για τη δημιουργία του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Η ίδια ήταν η πρώτη που εμβολιάστηκε, ανοίγοντας, έτσι, τον δρόμο για τον εμβολιασμό περισσότερων από 30 εκατ. πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο να λάβουν την πρώτη τους δόση.
Κάθι Γουντ
Μία από τις σημαντικότερες γυναικείες προσωπικότητες του επενδυτικού κόσμου, η Κάθι Γουντ επιλέγει και επενδύει σωστά στις κατάλληλες επιχειρήσεις, μέσω της μοναδικής της επενδυτικής φιλοσοφίας. Mέσα σε επτά χρόνια, η ίδια κατάφερε να μαζέψει και να διαχειρίζεται περισσότερα από 60 δισ. δολάρια μέσω επτά διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF), ενώ το προηγούμενο έτος, πέντε από τα επτά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια απέδωσαν κατά μέσο όρο 141%, με τρία εξ αυτών να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ όλων των αμερικανικών αμοιβαίων κεφαλαίων. Σημαντική επενδυτική κίνηση θεωρείται και η πρόσφατη στροφή της στη Τesla, η αξία της οποίας, η ίδια εκτιμά, ότι θα φτάσει τα 3 τρισ. δολάρια. Ακόμη, η Ark Innovation Fund τής έχει αποφέρει, κατά μέσο όρο, σχεδόν 45 %, τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ροζαλίντ Μπριούερ
Πριν αναλάβει τη θέση της CEO της Walgreens Boots Alliance, η Ροζαλίντ Μπριούερ (γνωστή και ως Ροζ) είχε ήδη «γοητεύσει» τον επιχειρηματικό κόσμο με την ρεαλιστική της αυθεντικότητα. Το μυστικό της για την επιτυχία είναι η σημασία που δίνει η ίδια στην αγοραστική δύναμη της εταιρείας, καθώς θεωρεί ότι μόνο έτσι θα μπορέσουν να δοθούν νέες ευκαιρίες και να ανοίξουν νέες πόρτες για την επιχειρηματική δραστηριότητά τους.
Τσάι Ινγκ-Βεν
Σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής σκηνής, άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπεράσπιση της δημοκρατίας, αποτελεί η Πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-Βεν. Η ίδια έχει δώσει σημαντικές μάχες για τη δημοκρατία στη χώρα της, ενώ κατείχε και τα ηνία της χώρας σε μία περίοδο «γεωπολιτικού ρήγματος» μεταξύ του απολυταρχισμού και της δημοκρατίας. Σε μία εποχή όπου το Πεκίνο προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει την αξία του ως παγκόσμιος ηγέτης, η Τσάι Ινγκ-Βεν δεν τα παρατάει, ούτε, όμως, ανταγωνίζεται. Αντιθέτως, προσπαθεί να αποδείξει ότι οι αξίες της Ταϊβάν ξεχωρίζουν από αυτές των γειτονικών της χωρών. Η ηγεσία της δίνει ένα σημαντικό μάθημα, δείχνει πώς η χώρα της σέβεται τα συμφέροντα της Κίνας, χωρίς να ξεπουλάει τα δικά της.
Φράνσις Χόγκεν
Υπέρμαχος της διαφάνειας και της ανθρωπότητας, η Χόγκεν αντιτάχθηκε στις πολιτικές του Facebook για χάρη της ανθρωπότητας, της λογικής και του ήθους. Η ίδια υποστήριξε ότι το Facebook προβαίνει στην εξόρυξη και χειραγώγηση δεδομένων για να αυξήσει τα έσοδά του. Οι αποκαλύψεις της σχετικά με τις ενέργειες του Facebook, οι οποίες απορρίπτουν κάθε είδους ιδιωτικότητας, κοινωνικού διαλόγου, ενώ αποδεικνύουν, παράλληλα, και την ύπαρξη αδύναμων θεσμών, προκάλεσαν σοκ στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Σε μία περίοδο «εφησυχασμού» της δημοκρατίας, κολοσσοί τεχνολογίας προέβησαν στον έλεγχο των δεδομένων και των πληροφοριών εκατομμυρίων χρηστών, με ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους να βγάζουν στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία αυτά. Η Φράνσις Χόγκεν, μέσω των ενεργειών της, «ξύπνησε» τον κόσμο από τον λήθαργο με το ερώτημα, πλέον, να έγκειται στο εάν οι νομοθέτες θα ανταποκριθούν με τη σοβαρότητα που απαιτείται ώστε να αποκατασταθεί η δημόσια διακυβέρνηση στην πληροφόρηση και την επικοινωνία μας.
Ναόμι Οσάκα
Σημαντική προσωπικότητα στον αθλητικό κόσμο αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, η Ναόμι Οσάκα, μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες, υπέρμαχο της φυλετικής δικαιοσύνης και της ψυχικής υγείας. Μέσω μίας πλατφόρμας που ίδρυσε η ίδια, προσπαθεί να αναδείξει τη σημασία της υγείας και του ευ ζην, ενώ έχει αποτελέσει και έμπνευση για πολλούς αθλητές ανά τον κόσμο να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να αναδείξουν τη σημασία της ψυχικής υγείας. Η ίδια αποτελεί αληθινή πρωταθλήτρια τόσο στον αθλητισμό όσο και στη ζωή, καθώς, μέσω των πράξεών της, έδειξε ότι «είναι εντάξει να μην είσαι εντάξει».
Ελίζα Λονκόν Αντιλέο
Η ίδια αποτελεί την πρώτη γυναίκα, ιθαγενή της φυλής Μαπούτσε, η οποία καλείται να ηγηθεί της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση της χώρας, σε μία εποχή όπου η νέα Συνταγματική Συνέλευση θα πρέπει να συντάξει ένα κείμενο που θα αποτελέσει το νέο επίσημο Σύνταγμα της Χιλής και θα αντικαταστήσει το κείμενο που είχε γραφεί κατά τη δικτατορία του Πινοτσέτ. Η ίδια δίνει έμφαση στον περιεκτικό χαρακτήρα της συνέλευσης και στον ρόλο της ως μέσο κοινωνικού διαλόγου, δίνοντας, έτσι, έμφαση στο δημοκρατικό στοιχείο και αποφεύγοντας τις πολωτικές συγκρούσεις.
Άγκνες Τσόου
Σε ηλικία 15 ετών, η Άγκνες Τσόου συμμετείχε σε διαδηλώσεις εναντίον της επιθυμίας της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ να προσθέσει στην ύλη των δημόσιων σχολείων ένα νέο μάθημα σχετικά με την «ηθική και εθνική εκπαίδευση», το οποίο θεωρούσε ότι θα έκανε «πλύση εγκεφάλου» στους μαθητές. Έπειτα από τις διαδηλώσεις αυτές, η κυβέρνηση υποχώρησε και, έτσι, μία νέα πολιτική καριέρα ξεκίνησε για την Τσόου. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν μετά τη λήψη δραστικών μέτρων στην Κίνα, με την Τσόου να συλλαμβάνεται, τον Αύγουστο του 2020 βάσει του σκληρού νόμου για την εθνική ασφάλεια του Πεκίνου, ενώ η ίδια εξέτισε σχεδόν επτά μήνες φυλάκισης, στις αρχές του φετινού έτους, καθώς κατηγορείτο για τον ρόλο της σε συγκέντρωση. Οι δράσεις της Τσόου δεν ξεχνιούνται εύκολα, με πολλούς υποστηρικτές της να διαδηλώνουν υπέρ της, όταν εκείνη έφευγε από τις φυλακές, τον περασμένο Ιούνιο.
Λιζ Τσέινι
Μοναδική προσωπικότητα της Ουάσινγκτον, σήμερα, η Λιζ Τσέινι υποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι εστί «ηγεσία». Η ίδια αντιτάχθηκε σθεναρά στις προσπάθειες του Τραμπ να υπονομεύσει τη δημοκρατία, μέσω της ρητορικής και των πράξεών του, που οδήγησαν στα γεγονότα της 6 Ιανουαρίου. Η Λιζ Τσέινι ψήφισε υπέρ της δεύτερης παραπομπής, ενώ ζήτησε τη σύσταση επιτροπής που θα προβεί σε έρευνες για την εξέγερση, γεγονός που προκάλεσε την απομάκρυνσή της από τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ρεπουμπλικανών.
Βανέσα Νακάτε
Υπέρμαχος της προστασίας του κλίματος, η Βανέσα Νακάτε αποτελεί τη φωνή όλων μας για τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Η ίδια υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπακούμε στην επιστήμη και να σκεφτόμαστε όλους αυτούς τους ανθρώπους η ζωή των οποίων έχει πληγεί σημαντικά εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Δεν μπορούμε να πιούμε πετρέλαιο, δεν γίνεται να φάμε άνθρακα, δεν είναι δυνατό να προσαρμοστούμε στην εξαφάνισή μας. Πεπεισμένη ότι μπορεί να βοηθήσει, γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να επιτύχει τον στόχο της.
Σοτούντα Φορόταν
Με την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, πολλά κορίτσια αποκλείστηκαν από την εκπαίδευση. Η ίδια, 15 ετών, άρχισε να ανησυχεί έντονα για το μέλλον της στην ιδέα ότι δεν θα μπορέσει να ξαναπάει στο σχολείο και, έτσι, όταν της δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει σε μία εκδήλωση εξέφρασε τις ανησυχίες της αυτές για το μέλλον και της ίδιας αλλά και χιλιάδων ακόμη κοριτσιών και νέων γυναικών στο Αφγανιστάν. Διαμαρτυρήθηκε κατά των ενεργειών των Ταλιμπάν και ζήτησε το άνοιγμα των σχολείων και για τα κορίτσια, με το θάρρος της να ωθεί τους Ταλιμπάν να πάρουν την απόφαση αυτή.
Σβιατλάνα Τσιχανόφσκαγια
Όταν ο σύζυγός της, Σεργκέι Τιχανόφσκι, ακτιβιστής και μπλόγκερ, συνελήφθη τον Μάιο του 2020, η Σβιατλάνα Τσιχανόφσκαγια αποφάσισε να κάνει την προσπάθειά της στην πολιτικό στίβο της χώρας, υποβάλλοντας την υποψηφιότητά της στη θέση του συζύγου της για τις προεδρικές εκλογές. Ο Λουκασένκσο, όμως, υποστήριξε ότι η Λευκορωσία δεν είναι έτοιμη για την αλλαγή αυτή και για μία γυναίκα στα ηνία της πολιτικής σκηνής. Σύντομα, δεκάδες χιλιάδες Λευκορώσοι υποστήριξαν τη Τσιχανόφσκαγια, δημιουργώντας το μεγαλύτερο αντιπολιτευτικό κίνημα της χώρας εδώ και δεκαετίες και, ίσως, και στη σύγχρονη ιστορία. Η ίδια, μετά την απόφασή της αυτή, δέχθηκε απειλές για τη ζωή της και, εν τέλει, κατέληξε στην εξορία.
Κλοέ Ζάο
Όντας η πρώτη Ασιάτισσα γυναίκα στην ιστορία που κέρδισε βραβείο Όσκαρ «Καλύτερου Σκηνοθέτη» και η δεύτερη γυναίκα σκηνοθέτης, γενικότερα, που απέκτησε το «Χρυσό αυτό αγαλματάκι» στη συλλογή της, η Κλοέ Ζάο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των γυναικών με τη μεγαλύτερη επιρροή. Η διάκρισή της αυτή οφείλεται στο Nomadland («Η Χώρα των Νομάδων»), δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, το οποίο καταρρίπτει κάθε είδους κοινωνικού κλισέ για τους αστέγους και επικεντρώνεται σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.
Σάλι Ρούνι
Συγγραφέας τριών βιβλίων, η Σάλι Ρούνι «μαγεύει» το κοινό της με τα μυθιστορήματά της. Το πρώτο της έργο εκδόθηκε τo 2017, ενώ το τρίτο και τελευταίο, μέχρι στιγμής, μυθιστόρημά της εκδόθηκε τη φετινή χρονιά. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά, τα έργα της έχουν βγει και στη μεγάλη οθόνη, δείχνοντας, έτσι, την τεράστια ανταπόκριση του κοινού, καθώς, μέσω αυτών, αποτυπώνονται οι περίπλοκες δυναμικές των σχέσεων, εκφράζοντας τις ανησυχίες των millenials και όχι μόνο.
Σόντα Ράιμς
Οι δημιουργίες της αποτελούν την απόδειξη ότι η Σόντα Ράιμς δεν γράφει απλώς σειρές, αλλά «δημιουργεί» με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο που «αγγίζει» τα θέλω και τις ανησυχίες κάθε θεατή, δημιουργώντας συζητήσεις γύρω από κάθε δημιουργία της. Απόδειξη αυτής της ικανότητάς της αποτελεί η σειρά “Bridgerton”, η οποία μετατράπηκε σε τεράστια επιτυχία, καθώς μέσω αυτής της ταινίας εποχής, προσέφερε στο κοινό αυτό που ακριβώς χρειαζόταν. Η ίδια αποτελεί «είδωλο» του σύγχρονου κόσμου που μέσω των δημιουργιών του καταρρίπτει κάθε στερεότυπο και αντιτίθεται σε κάθε είδους φυλετική και εθνική διάκριση.
Σκάρλετ Τζοχάνσον
Mία από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Hollywood τα τρία από τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Σκάρλετ Τζοχάνσον, φεμινίστρια και προοδευτική, αποτελεί ακόμη μία προσωπικότητα της λίστας των FT. Η ίδια κατέρριψε το κινηματογραφικό κατεστημένο, μηνύοντας τη Disney για την κυκλοφορία της ταινίας της, Black Widow, στην υπηρεσία ροής Disney, κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί την ταινία, οποία κυκλοφόρησε παράλληλα στους κινηματογράφους και στην πλατφόρμα streaming Dinsey+, προκειμένου να ενισχύσει τη νεοσύστατη υπηρεσία ροής της και την τιμή της μετοχής της, με τη Disney να απαντά στις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι αυτό αποτελεί κοινή πρακτική λόγω κορωνοϊού και να προσπαθεί να παρουσιάσει την ηθοποιό ως «άπληστη», καθώς η κυκλοφορία της ταινίας μέσω Disney+ συνέβαλε στο να λάβει αμοιβή επιπλέον των 20 εκατ. δολαρίων, που είχε λάβει πριν βγει η ταινία στις οθόνες. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο, τα δύο μέρη ήρθαν σε διακανονισμό.
Πάουλα Ρέγκο
Σημαντική Πορτογαλίδα ζωγράφος, η Πάουλα Ρέγκο αποτελεί τη «φωνή» κάθε γυναίκας που, μέσω των έργων της, προσπαθεί να διεκδικήσει τα δικαιώματα του γυναικείου φύλου. Τα έργα της, γεμάτα συμβολισμούς, βία, δράμα, βασισμένα στη φαντασία και τον μύθο, τιμούν τον «μύθο» της ζωής. Έχοντας βάλει στο κάδρο της δημιουργίας της τον κόσμο των γυναικών, η ίδια προσπαθεί μα καταρρίψει κάθε ταμπού και διάκριση κατά του γυναικείου φύλου. Τη φετινή χρονιά, η έκθεση περισσότερων από 100 έργω της στο Tate Britain αποδεικνύει και σφραγίζει τη φήμη της ως μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες καλλιτέχνες με σημαντική επιρροή.
Γκαμπριέλα Χιρστ
Όταν η Νατάσα Ράμσεϊ Λεβί αποχώρησε από τη θέση καλλιτεχνικής διευθύντριας από τον γαλλικό οίκο μόδας Chloé, δεν θα υπήρχε πιο κατάλληλο άτομο από τη Γκαμπριέλα Χιρστ να αναλάβει τα ηνία του ιστορικού Chloé. Το νέο αστέρι στον κόσμο της μόδας, μέσω της προσωπικότητάς της και με αποκλειστικό της όραμα τη θηλυκότητα, κατάφερε να «ανανεώσει» την εικόνα της Chloé, δίνοντας μία «νέα πνοή» στο όραμα του οίκου.
Latest News
«Σφίγγουν το ζωνάρι» οι εργοδότες - Μειώνουν τις προσλήψεις [γραφήματα]
Η Ελλάδα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως για τις προθέσεις προσλήψεων του κλάδου Υπηρεσιών Επικοινωνίας, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 21 μονάδες
Μελέτη ΙCAP CRIF: Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επαγγελματική τους ανέλιξη
Σε πέντε μόνο οικονομίες το ποσοστό των γυναικών που ίδρυσαν ή «έτρεξαν» μια νέα επιχείρηση ήταν ίδιο ή υψηλότερο από το αντίστοιχο των ανδρών
Η άνοδος των διευθυντών προϊόντος - Κερδίζουν έδαφος στην εποχή της AI
Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο διευθυντής προιόντος θα ξανακερδίσει την αίγλη του στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης