Τα στοιχεία πωλήσεων NFT και Metaverse της περασμένης εβδομάδας αποκάλυψαν πως η ψηφιακή γη καταγράφει υψηλή ζήτηση, σε μια αγορά που είναι ήδη εξαιρετικά προσοδοφόρα.

Τα δεδομένα από την πλατφόρμα μετρήσεων του κλάδου, NonFungible, υποδεικνύουν ότι την περασμένη εβδομάδα οι πωλήσεις NFT συγκέντρωσαν πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Από αυτό το σύνολο, σχεδόν το ένα τέταρτο (1/4) ήταν για ψηφιακή γη στο Metaverse του παιχνιδιού εικονικής πραγματικότητας, ‘The Sandbox’.

Το ‘The Sandbox’ έχει εβδομαδιαίο όγκο συναλλαγών πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια και συνολικό όγκο ύψους 216 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το ως το πιο κερδοφόρο Metaverse πρότζεκτ.

Αν και το ‘Decentraland’ βρίσκεται στη δεύτερη θέση (με εβδομαδιαίο όγκο 6 εκατομμυρίων δολαρίων και συνολικό όγκο 10 εκατομμυρίων δολαρίων), πέτυχε τις δέκα πιο ακριβές πωλήσεις NFT, που κυμαίνονταν από 225.000 MANA ($758.250 ) έως 50.000 MANA ($220.000).

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες επτά ημέρες, τα ‘CryptoVoxels’, ένας VR[1] κόσμος επί του Ethereum δικτύου, έχει αποδείξει τις δυνατότητες του, συσσωρεύοντας συνολικό όγκο άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Αντίστοιχες κατακτήσεις έχουν σημειώσει το ‘Somnium Space’ και το ‘SuperWorld’.

Το Μetaverse είναι ένας όρος που περιγράφει τη μελλοντική εξέλιξη του Διαδικτύου, όπου οι επίπεδες εφαρμογές και οι ιστότοποι που χρησιμοποιούμε σήμερα, θα αντικατασταθούν από καθηλωτικά περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας και κοινόχρηστους χώρους. Το Metaverse είχε ήδη λάβει μορφή, μέσω παιχνιδιών βασισμένα σε κρύπτο και προγράμματα περιήγησης, όπως το Decentraland, το οποίο φιλοξένησε το πρώτο του εικονικό φεστιβάλ μουσικής, νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ‘DappRadar’, την προηγούμενη εβδομάδα, η γη Metaverse σημείωσε κέρδη 106 εκατομμύριων δολαρίων. Αναμφισβήτητα, το Metaverse land είναι η επόμενη μεγάλη επιτυχία στον χώρο των NFT. Με τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές των NFT και τα ρεκόρ πωλήσεων, οι εικονικοί κόσμοι είναι το νέο κορυφαίο προϊόν στον χώρο των κρύπτο.

Τον Ιούνιο μάλιστα, μια εικονική εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα κατέρριψε το ρεκόρ για το πιο ακριβο-πληρωμένο ψηφιακό οικόπεδο ύψους $913.000  για 259 αγροτεμάχια.

Στο NFT marketplace, το Opensea, τα ‘The Sandbox’ και ‘Dentraland’ αποτελούν τις δύο κορυφαίες συλλογές.

[1] VR: Virtual Reality/ Εικονική Πραγματικότητα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News