Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Τρίτη, καθώς χαλαρώνει ο φόβος  για τον πιθανό αντίκτυπο από τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άνοδο 533 μονάδων, ή 1,51% και διαμορφώνεται στο 35,760 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 2,02% στις 4.684,34  και ο Nasdaq κατά 2,76 % στις 15.645.

«Σίγουρα η αγορά – και η πρωϊνή διαπραγμάτευση αποτελεί ακόμα μια ένδειξη – ξεπερνάει κατά κάποιο τρόπο την παραλλαγή Όμικρον,  ως κάτι που θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική δραστηριότητα, αλλά ακόμα δεν έχουμε βγει εντελώς από την πανδημία», δήλωσε ο Nτέηβιντ Σόλομον,πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της  Goldman  Sachs, στην εκπομπή «Squawk Box» του CNBC.

Οι μετοχές των κατασκευαστών ημιαγωγών καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη, με την Intel να σημειώνει άλμα 6% και τη NVIDIA  να καταγράφει άνοδο 2%.

Οι μετοχές των εταιρειών καζίνο καταγράφουν πολύ καλές επιδόσεις στο ταμπλό, με την Las Vegas Sands  να ενισχύεται 2%. Σε θετικό έδαφος κινείται και ο  κλάδος της κρουαζιέρας, με την  Norwegian Cruise Line Holdings να καταγράφει κέρδη της τάξης του 4%.

Η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο 2% μετά από σύσταση της Morgan Stanley, η οποία διατήρησε την καλύτερη απόδοση της μετοχής και αύξησε την τιμής στόχο στα 200 δολάρια, επικαλούμενη τη δέσμευση της εταιρείας να αναπτύξει τεχνολογία επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Κέρδη πάνω από 3% καταγράφει η μετοχή της Tesla, καθώς οι επενδυτές αγνόησαν την είδηση ότι η εταιρεία πρέπει να αντικαταστήσει κάμερες σε τρία από τα μοντέλα της. Η UBS αναφέρει ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι η κυρίαρχη δύναμη στον κλάδο.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας. Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αναμένεται υψηλότερος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης για να επισπεύσει η Federal Reserve  τη σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street