Οι επαγγελματίες πυγμάχοι διαπιστώθηκε ότι ζουν περίπου πέντε χρόνια λιγότερο από τον μέσο άνθρωπο!

Μια νέα μελέτη από το Compare The Market εξέτασε πιθανούς δεσμούς μεταξύ των θανάτων αθλητών και των τραυματισμών στο κεφάλι, με μια πιθανή σύνδεση που έχει εντοπιστεί για έναν στους πέντε πυγμάχους και παίκτες NFL.

Εκτός από τη σύγκριση δεδομένων τραύματος στο κεφάλι, το Compare the Market διερεύνησε επίσης το μέσο προσδόκιμο ζωής κάθε αθλητή, συγκρίνοντας τα στοιχεία με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επίλεκτοι αθλητές στην πυγμαχία και στο NFL είχαν τουλάχιστον διπλάσιες πιθανότητες να έχουν αιτία θανάτου που θα μπορούσε να συνδεθεί με τραύμα στο κεφάλι σε σχέση με κλάδους όπως το κρίκετ και το μπάσκετ.

Ανησυχητικά αποτελέσματα

Τόσο η πυγμαχία όσο και το αμερικανικό ποδόσφαιρο εχουν τα πιο ανησυχητικά αποτελέσματα. Τα αρχεία υποδεικνύουν ότι το 22,9% των επαγγελματιών πυγμάχων που εξετάστηκαν είχαν αιτία θανάτου που θα μπορούσε να συνδεθεί με τραύμα στο κεφάλι.

Αυτό το ποσοστό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο για το αμερικανικό ποδόσφαιρο (17,2%), αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερο από τα άλλα αθλήματα που αναφέρονται, τα οποία απέδωσαν αποτέλεσμα χαμηλότερο από 10%.

Εκτός από τη σύγκριση δεδομένων τραύματος στο κεφάλι, το Compare the Market διερεύνησε επίσης το μέσο προσδόκιμο ζωής κάθε αθλητή, συγκρίνοντας τα στοιχεία με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Ενώ όλα τα άλλα αθλήματα της μελέτης είχαν προσδόκιμο ζωής που κυμαίνεται από 70 έως 80 χρονών, το προσδόκιμο ζωής ενός μποξέρ ήταν μόλις 67,7 ετών. Το άθλημα με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής ήταν το τένις (80,4).

Όχι μόνο έχει το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής, αλλά η πυγμαχία είναι το μόνο άθλημα στη μελέτη που μειώνει τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου αντί να την επιμηκύνει. Σε σύγκριση με το προσδόκιμο ζωής του μέσου ατόμου (72,6 χρόνια), οι επαγγελματίες πυγμάχοι χάνουν σχεδόν πέντε χρόνια.

Ο καθηγητής Alan Pearce, ένας νευροεπιστήμονας με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, Διευθυντής των NeuroSports Labs και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο La Trobe, σχολίασε την υψηλότερη σχέση μεταξύ πυγμαχίας και τραυματισμών στο κεφάλι που οδηγούν σε χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής.

«Όταν πρόκειται για την πυγμαχία, είναι πιθανό αυτά τα δεδομένα να αντικατοπτρίζουν μια επίδραση της συσσώρευσης πολλαπλών σωματικών βλαβών, ιδιαίτερα των επιπτώσεων στον εγκέφαλο, κατά τη διάρκεια της ανταγωνιστικής πυγμαχίας κατά τη διάρκεια της ζωής τους», εξήγησε ο καθηγητής Pearce.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα στο κεφάλι συνδέονται με γνωστική εξασθένηση, πρώιμη άνοια και επομένως συμβάλλουν στη μείωση του προσδόκιμου ζωής».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport