Η πρώην κορυφαία σταρ του τένις Μαρία Σαράποβα επιδιώκει να κάνει μια νέα καριέρα στον κόσμο των χρηματοοικονομικών αποκτώντας μετοχικό μερίδιο στην Public.com, μια εταιρεία που επιτρέπει την αγορά και πώληση μετοχών και κρυπτονομισμάτων στο διαδίκτυο. Η Σαράποβα ωστόσο δεν αποκάλυψε το μέγεθος του μεριδίου που απέκτησε.

«Από πολύ μικρό κορίτσι, ως έφηβη, έβγαλα τα πρώτα μου χρήματα κερδίζοντας το Wimbledon και για να είμαι ειλικρινής, ο χώρος των οικονομικών επενδύσεων είναι πολύ φοβιστικός», είπε η πρώην άσος του τένις στο CNBC. «Εκτιμώ το γεγονός ότι η πλατφόρμα της Public είναι πιο φιλική προς τον χρήστη και προσφέρει έναν απλοποιημένο τρόπο για να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας ώστε να κάνετε τις επενδύσεις λιγότερο φοβιστικές».

Η Σαράποβα ξέρει κάποια πράγματα για να βγάζει χρήματα. Για 11 συνεχόμενα χρόνια κατείχε τον τίτλο της πιο ακριβοπληρωμένης αθλήτριας, σύμφωνα με το Forbes.

Όπως εξήγησε, εκτός από το οικονομικό της μερίδιο στην Public, θα φιλοξενεί εκδηλώσεις, θα μοιράζεται συμβουλές και θα λειτουργεί ως σύμβουλος για φοιτητές-αθλητές του NCAA στην πλατφόρμα.

Η Public ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 από τον Jannick Malling, ο οποίος τώρα υπηρετεί ως συνδιευθύνων σύμβουλος. Σήμερα, η πλατφόρμα, που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν χαρτοφυλάκια και να επενδύουν σε μετοχές και κρυπτονομίσματα, έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο χρήστες, το 90% των οποίων είναι πρωτοεμφανιζόμενοι επενδυτές. Η εταιρεία δηλώνει ότι η βάση χρηστών της αυξήθηκε 13 φορές το 2020.

Η Public έχει συγκεντρώσει 310 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, με επενδύσεις από την Accel, την Greycroft και τη Lake Star. Στους επώνυμους επενδυτές περιλαμβάνοται ονόματα όπως ο ηθοποιός Will Smith, ο παίκτη του NFL JJ Watt, ο μεγιστάνα των media Shari Redstone, ο επιχειρηματίας Dick Parsons και ο θρύλο του skateboarding Tony Hawk.

«Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους της επένδυσής μου στην Public είναι το απίστευτο στατιστικό ότι το 40% του κοινού στην εφαρμογή είναι γυναίκες, κάτι που σε αυτόν τον χώρο είναι σχεδόν ανήκουστο», είπε η Σαράποβα. Εκτός από την προσέλκυση γυναικών, το 45% των χρηστών της Public είναι μαύροι ή έγχρωμοι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι