Σε 1.629 ανέρχεται ο αριθμός των ζημιών που δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές εταιρείες μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν ορισμένες περιοχές της Ελλάδας την περίοδο 9–17 Οκτωβρίου 2021. Οι ζημιές είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένα των βροχοπτώσεων σε Εύβοια και Θεσσαλία 9-11/10 και της κακοκαιρίας Μπάλλος 13-17/10 με βροχοπτώσεις – πλημμύρες – υδροστρόβιλο.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση στα μέλη της μεταξύ των Ασφαλιστικών Εταιριών – μελών της, σύμφωνα με την οποία η αρχική πρόβλεψη αποζημιώσεων συνολικά ανέρχεται σε 7,4 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο των δηλωθεισών ζημιών, οι 1.014 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 6,5 εκατ. ευρώ), και 615 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση 948.000 ευρώ).

Δείτε αναλυτικά την έρευνα

«Το 2021 επεφύλασσε ένα ακόμα φαινόμενο φυσικής καταστροφής, αυτή τη φορά έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες που προκάλεσαν ζημιές στην περιουσία των συμπολιτών μας. Μέχρι στιγμής, η ΕΑΕΕ έχει καταγράψει συνολικά 6 καταστροφικά γεγονότα το 2021, με την εκτίμηση των αποζημιώσεων για τα συγκεκριμένα περιστατικά να ξεπερνά τα 58 εκατ. ευρώ. Καθώς η τάση για συχνότερες και σφοδρότερες φυσικές καταστροφές επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά, εφιστούμε την προσοχή καθώς οι κατοικίες των πολιτών παραμένουν σε μεγάλο ποσοστό ανασφάλιστες, άρα απροστάτευτες από τις οικονομικές ζημιές που προκαλούν τα καταστροφικά γεγονότα», ανέφερε ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, με αφορμή την έρευνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης