Συμφωνίες συνολικής χρηματοδότησης ύψους 550 εκατ. δολ υπέγραψε η Navios Maritime Holdings για να εξόφληση στη λήξη όλων των ομολογιών πρώτης υποθήκης με επιτόκιο 7,375% και με ημερομηνία λήξης 15 Ιανουαρίου 2022 και για την εξαγορά 50,0 εκατομμυρίων δολαρίων από το υπόλοιπο των ομολογιών προνομιακής εξασφάλισης με επιτόκιο 11,25% που λήγουν στις 15 Αυγούστου 2022 (μετά τα 105,0 εκατομμύρια θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα).

Τα 287 εκατ. δολ αφορούν σε δυο εμπορικές τραπεζικές διευκολύνσεις και τέσσερις συμφωνίες sale leaseback.

Οι πιστωτικές διευκολύνσεις και οι συμφωνίες πώλησης και επαναμίσθωσης θα είναι εξασφαλισμένες με 18 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου (17 από τα οποία είναι ήδη ενέχυρο για τα εξασφαλισμένα ομόλογα) και από μια πρόσθετη ασφάλεια επτά πλοίων χύδην ξηρού φορτίου που υπόκεινται σε bareboat ναυλώσεις και συμφωνίες sale and leaseback.

Επίσης άλλα 262,6 εκατ. δολ. σε δανειακές διευκολύνσεις payment in kind, με μια οντότητα που συνδέεται με την Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της εταιρείας κα. Αγγελική Φράγκου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά