Οι δύο κορυφαίοι οργανισμοί παροχής τραπεζικών υπηρεσιών HSBC και Wells Fargo συνεργάζονται για να αναπτύξουν μια λύση blockchain[1], ώστε να ενισχύσουν τις συναλλαγές τους σε ξένο συνάλλαγμα. Σύμφωνα με τον Mark Jones του Wells Fargo, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μια τράπεζα θα ενσωματώσει μια λύση που βασίζεται σε blockchain για τον διακανονισμό συναλλαγών σε ξένο συνάλλαγμα (Forex) στο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, οι δύο τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν από κοινού ένα ‘βιβλίο διακανονισμού’ για την επεξεργασία ξένων νομισμάτων, όπως το δολάριο ΗΠΑ και Καναδά, τη βρετανική λίρα στερλίνα και το ευρώ, με σχέδια να επεκτείνουν σταδιακά τον τομέα των υπηρεσιών τους με την ενσωμάτωση άλλων νομισμάτων.

Οι δύο τράπεζες θα χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα που παρέχεται από τα συστήματα Baton και θα χρησιμοποιούν το βασικό κατανεμημένο καθολικό των συστημάτων, το οποίο εγκρίνεται ως λογιστικό blockchain, χωρίς τριβές, για να διευκολύνει τους διασυνοριακούς διακανονισμούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Businesswire: «Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διακανονίζουν αποτελεσματικά τις διμερείς διασυνοριακές υποχρεώσεις σε πολλά χερσαία και υπεράκτια νομίσματα, σε συνδυασμό με την πρόσθετη ευελιξία των εκτεταμένων παραθύρων διακανονισμού για τη βελτιστοποίηση των ευκαιριών μείωσης του κινδύνου PvP. Το βάθος ρευστότητας της τράπεζας Wells Fargo σε δολάρια ΗΠΑ και το ισχυρό franchise στην Αμερική συμπληρώνουν τη δύναμη της HSBC στις αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης και της Ασίας».

Ο Mark Williamson, παγκόσμιος επικεφαλής συνεργασιών και προτάσεων FX στην HSBC δήλωσε: «Καθώς οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες συνεχίζουν να ψηφιοποιούν το κατάστημα πληρωμών και αξίας στο blockchain, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Wells Fargo για την υιοθέτηση αυτής της σημαντικής διασυνοριακής ‘ψηφιακής ραχοκοκαλιάς’ για την επιβεβαίωση και τον διακανονισμό των συναλλαγών ξένου συναλλάγματος. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το δίκτυο FX Everywhere, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι είμαστε σε θέση να πραγματοποιούμε συναλλαγές σε νέες μορφές ρυθμιζόμενων ψηφιακών νομισμάτων, όπως τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας».

Η νέα συνεργασία που βασίζεται σε blockchain θα δημιουργηθεί στην πλατφόρμα FX Everywhere της HSBC, η οποία είναι γνωστό ότι έχει επεξεργαστεί περισσότερα από 3 εκατομμύρια διατραπεζικές συναλλαγές τα τελευταία τρία χρόνια.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι οι δύο τράπεζες θα τηρήσουν τον Κανονισμό του συστήματος Baton, μια ρυθμιστική υποδομή που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει νομιμότητα στην εν λόγω συμφωνία.

[1] Είναι μία λύση που προσφέρει η τεχνολογία Blockchain. Η τεχνολογία Blockchain ορίζεται με απλά λόγια ως ένα αποκεντρωμένο, κατανεμημένο καθολικό που καταγράφει την προέλευση ενός ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News