
Μπαίνουν οι βάσεις για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Wind από τη United Group μέσα στους πρώτους μήνες του 2022.
Το «πράσινο φως» έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DGComp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανοίγοντας τον δρόμο για τη συγχώνευση με τη Nova και την ισχυροποίηση της θέσης της στην ελληνική αγορά, δημιουργώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο παίκτη στη σταθερή τηλεφωνία και τον τρίτο στην κινητή.
H συμφωνία μεταξύ της United Group, μητρική της Nova, και της μητρικής της WIND, CrystalAlmondHoldingsLimited, ανακοινώθηκε στις 16 Αυγούστου 2021 και από τότε οι διαδικασίες τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς. Πρόκειται για μια συμφωνία της τάξεως των 950 εκατ. ευρώ.
Με την εξαγορά της Wind, θα δημιουργηθεί ολοκληρωμένος πάροχος υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και περιεχομένου. Η νέα εταιρεία θα έχει περίπου 1,3 εκατ. πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία (650 χιλ. εκτιμάται ότι έχει η Wind και 654 χιλ. έχει ανακοινώσει στο τέλος του 2020 η Nova). Υπενθυμίζεται ότι η United είναι εκ των ηγετικών παρόχων υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με 11 εκατ. πελάτες και 55 κανάλια σε 8 χώρες.
Παράλληλα, η ένταξη της WindΕλλάς στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου θα ενισχύσει σημαντικά και το αποτύπωμά του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθιστώντας την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο για την περαιτέρω ανάπτυξη της United Group, δεδομένου ότι πλέον θα αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά (31%) του συνολικού του τζίρου.
Ενόψει της συγχώνευσης, η Windπροχώρησε πριν ένα μήνα στην απόσχιση του κλάδου σχεδιασμού, υλοποίησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης του ενεργού και παθητικού εξοπλισμού των οπτικών ινών, συστήνοντας τη HELLENIC OPENFIBER Μονοπρόσωπη Α.Ε. Η ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς και η ανοιχτή διάθεση υπηρεσιών χονδρικής σε όλους τους παρόχους είναι οι βασικοί στόχοι της νέας εταιρείας.
Η νέα εταιρεία θα παρέχει αποκλειστικά υπηρεσίες χονδρικής, ανοιχτής πρόσβασης και μη διακριτικής μεταχείρισης στους παρόχους ηλεκτρονικών υπηρεσιών, δηλαδή ΟΤΕ, Vodafone, Wind και Nova. Ουσιαστικά, ακολουθείται η διεθνής τάση στις τηλεπικοινωνίες και η στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της HELLENIC OPENFIBER θα είναι η επιτάχυνση της κατασκευής δικτύων οπτικών ινών μέσω Fiber to the Cabinet (FTTC) και Fiber to the Home (FTTH), η περαιτέρω αύξηση της ευρυζωνικότητας και κατά συνέπεια η ενίσχυση της συνδεσιμότητας των οπτικών ινών.
Αφορά, επίσης, στην περαιτέρω ανάπτυξη και την εκμετάλλευση των υπηρεσιών χονδρικής και την εκμετάλλευση ευκαιριών που προσφέρουν οι σύγχρονες υποδομές υπηρεσιών επικοινωνίας, μέσα από την άντληση νέων πόρων χρηματοδότησης και την απελευθέρωση υφιστάμενων πόρων από τη Wind Hellas για την ανάπτυξη του πυρήνα των εμπορικών της δραστηριοτήτων και της πελατειακής της βάσης.


Latest News

Mermeren: Υποβάλλει δημόσια προσφορά η Dolit Investments
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της

Η μάχη της ΦΑΓΕ με τα «ανώνυμα» γιαούρτια και η αύξηση κερδών
Στα 552,3 εκατ. δολάρια ο τζίρος της ΦΑΓΕ το 2022 - Πάει πιο πίσω το νέο εργοστάσιο στην Ολλανδία

Για πόσο χρονικό διάστημα αντέχουν οι ελληνικές τράπεζες να χάνουν καταθέσεις
Τι αναφέρουν ξένοι οίκοι και τραπεζίτες

Στην Αθήνα το 25ο παγκόσμιο συνέδριο του ΜΙΤ για την τεχνολογία και τις startups
Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί Startup Pitch Competition

Όταν η σαμπάνια ξεπερνά τον...χρυσό - Τι πρέπει να αγοράσετε
Από τα όσκαρ μέχρι το Μπορντό και τη Βουργουνδία

Ξεκινούν απόψε δύο εμπορευματικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train
Η επανεκκίνηση έρχεται μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΟΣΕ και της Hellenic Train

Συνεργασία Τράπεζας Πειραιώς - ΕΑΤ για χορήγηση δανείων σε αγρότες
Για τη λήψη των δανείων δεν απαιτούνται εμπράγματες εξασφαλίσεις

Σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης και το 2022 το factoring στην Ελλάδα
Τα αυξημένα μεγέθη είναι απόρροια της επιστροφής της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά

Ημερίδα με θέμα «Φορολογική Συμμόρφωση Επιχειρήσεων: Πρακτικά Θέματα – Προβληματισμοί – Προτάσεις» από τον ΣΒΕ
Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών κος Γ. Μαυραγάνης, καθώς και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. κος Γ. Πιτσιλής

Στήριξη του ΕΒΕΑ στις γυναικείες startups - Αναλυτικά η δράση ενίσχυσης
Οι αιτήσεις υποβολής πρότασης μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την 28η Απριλίου στην ιστοσελίδα www.theathensincube.gr