H βρετανική εταιρεία δορυφορικού Internet OneWeb, ανταγωνιστής της υπηρεσίας Starlink της SpaceX, έθεσε σε τροχιά τη Δευτέρα ακόμα 36 δορυφόρους με πύραυλο Soyuz που εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Η όγδοη εκτόξευση για το 2021 αυξάνει στους 388 τους δορυφόρους της εταιρείας, σχεδιασμένους να προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο για περιοχές με περιορισμένη ευρυζωνική κάλυψη.

Διαβάστε επίσης: 

Νωρίτερα φέτος η OneWeb είχε ανακοινώσει ότι η εκτόξευση του Δεκεμβρίου θα της επέτρεπε να προσφέρει υπηρεσίες σε οποιαδήποτε περιοχή με γεωγραφικό πλάτος άνω των 50 μοιρών, όπως η Βρετανία, η Αλάσκα, η Βόρεια Ευρώπη, η Γροιλανδία, η Ισλανδία, ο Καναδάς και τμήμα των ΗΠΑ.

H εκτόξευση του πυραύλου Soyuz μεταδόθηκε από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos (Reuters)

Η OneWeb ξανάρχισε τις εκτοξεύσεις τον Δεκέμβριο του 2020, όταν γλίτωσε τη χρεοκοπία χάρη σε επένδυση 1 δισ. δολαρίων από τη βρετανική κυβέρνηση και την ινδική Bharti Enterprises. Οι συνολικές επενδύσεις στην εταιρεία ανέρχονται στα 2,4 δισ. ευρώ, αναφέρει το Reuters.

H εμπορική διάθεση της υπηρεσίας προγραμματίζεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2021 με την εταιρεία να ελπίζει να προσφέρει παγκόσμια κάλυψη από το 2022. Μέχρι τότε σχεδιάζεται να έχει ολοκληρωθεί ο αστερισμός της OneWeb, ο οποίος θα περιλαμβάνει στην τελική του μορφή 650 δορυφόρους.

Συγκριτικά, το πρόγραμμα Starlink της SpaceX, εταιρείας του φιλόδοξου επιχειρηματία Έλον Μασκ, έχει εκτοξεύσει μέχρι σήμερα πάνω από 1.700 δορυφόρους και προσφέρει  υπηρεσία σε εμπορική βάση με συνδρομή γύρω στα 100 δολάρια το μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία