Πορεία αντίστροφη με τη χθεσινή ακολούθησε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρήκε σημαντικά στηρίγματα σε επιλεγμένους τίτλους ώστε να επανέλθει στη ζώνη των 890 μονάδων.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,38% στις 888,29 μονάδες, με τον τζίρο φυσικά σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ήτοι στα 43 εκατ. ευρώ.

Μετά και τη σημερινή επίδοση της αγοράς, οι προσδοκίες για ένα πρωτοχρονιάτικο ράλι που θα έφερνε τον γενικό δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες φαίνεται να φθίνουν. Όχι βέβαια λόγω του ότι είναι μεγάλη η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί, αλλά οι κινήσεις στο ταμπλό δεν φαίνεται να προμηνύουν κάποιον… συνωστισμό αγοραστών. Άλλωστε και η διήμερη αργία στο Λονδίνο δεν έχει βοηθήσει όχι μόνο την ελληνική, αλλά και τις ευρωπαϊκές αγορές, στερώντας σημαντικές εντολές στον ημερήσιο τζίρο.

Έτσι σύμφωνα με τους αναλυτές δεν αναμένεται κάποια σημαντική κίνηση τις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον στο πλαίσιο της «κανονικής» συναλλακτικής και εξαιρουμένου κάποιου κρίσιμου γεγονότος. Ο Γενικός Δείκτης κινείται σε στενό εύρος διακύμανσης, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει, ακόμη και αν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ο S&P 500 θέλει να κλείσει το έτος σε νέα ιστορικά υψηλά.

Πάντως, πέραν των παραπάνω, η αγορά δείχνει να είναι επιφυλακτική από τις εκτιμήσεις για τα “μαύρα ρεκόρ” που αναμένονται να σημειωθούν σήμερα από τα κρούσματα της Covid 19. Σημειώνεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον αγγίζει ήδη το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στην Αττική, ενώ δεν αποκλείεται τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες να ισχύσουν πριν την Πρωτοχρονιά.

Σε επίπεδο τίτλων, ο ΟΤΕ έκλεισε με κέρδη 2,13%, αλλά η Coca Cola με απώλειες 2,62%. Έτσι άσκησε πιέσεις στην κατά τα άλλα θετική εικόνα της αγοράς, καθώς η άνοδος σε Quest, Alpha Bank, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια και Πειραιώς ξεπέρασε το 1%. Θετικά έκλεισαν και οι ΟΠΑΠ, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Jumbo, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών