Το ρόλο του πυλώνα «υπεράσπισης» των κεκτημένων ανέλαβε σήμερα η Coca Cola στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς με τη βαρύτητά της καταφέρνει να αντισταθμίζει τις πιέσεις που δέχεται η αγορά από την πλειονότητα των τίτλων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,18% στις 890,85 μονάδες, με τον όγκο βέβαια να είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η αγορά σαφώς βρίσκεται σε αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα έχουν βρεθεί σε πρωτοφανή επίπεδα. Σύμφωνα με τον ot.gr, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα και θα ισχύσουν από τις 06: 00 της Πέμπτης θεωρούνται σχεδόν αποφασισμένα. Κάποιες λεπτομέρειες θα ξεκαθαριστούν κυρίως από τη σύσκεψη που έχει σήμερα ο πρωθυπουργός με τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον Θάνο Πλεύρη και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Ζαούτη.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον πάντως είναι δύσκολο η αγορά να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες, παραμένοντας, στο θετικό σενάριο, στα τρέχοντα επίπεδα, διατηρώντας τα κεκτημένα. Για τη συνέχεια, το σενάριο της προσέγγισης των 930 μονάδων είναι ανοιχτό, καθώς εκεί οριοθετείται το άνω όριο της ατασικής φάσης, με βάση την περιοχή των 858-860 μονάδων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, το αρνητικό πρόσημο είναι κυρίαρχο, με την Aegean να είναι στο -1,35% και τις Motor Oil, Eurobank, ΔΕΗ, Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ να δέχονται επίσης πιέσεις. Στον αντίποδα όμως, η Coca Cola, με το σημερινό +4,14% είναι ο μεγάλος πυλώνας στήριξης του γενικού δείκτη, με τις ΟΤΕ, Jumbo, Quest και Τέρνα Ενεργειακή να βρίσκονται σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες