Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι μετοχές στην Ασία σήμερα, διορθώνοντας μετά από ένα θετικό διήμερο για τις περισσότερες από αυτές, ενώ μείωσαν τον κίνδυνο όσο η παραλλαγή Ομικρον της Covid 19 εξαπλώνεται στον κόσμο.

Ειδικότερα, στην Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,91% για να κλείσει στις 3.597 μονάδες, ενώ ο Shenzhen Component έχασε 1,24% στις 14.653,82 μονάδες. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε περίπου 1%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία διολίσθησε κατά 0,56% για να κλείσει στις 28.906,88 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε 0,3% για να κλείσει την ημέρα στις 1.998,99 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,89% στις 2.993,29 μονάδες.

Οι μετοχές της Αυστραλίας, οι οποίες επέστρεψαν μετά τις αργίες τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενισχύθηκαν με τον S&P/ASX 200 να κερδίζει 1,21% στις 7.509,80 μονάδες. Ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη σημείωσε επίσης άνοδο 0,34%.

Και στην Ασία οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την παραλλαγή Omicron. Μια μελέτη από τη Νότια Αφρική διαπίστωσε ότι η ανοσολογική απόκριση των ατόμων που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Omicron φαίνεται να αυξάνει την προστασία έναντι της Delta περισσότερο από τέσσερις φορές, βελτιώνοντας τις προοπτικές για τον έλεγχό της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης