Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση του 2022, με ορισμένους μεγάλους δείκτες να παραμένουν κλειστοί λόγω αργίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος, υποχωρώντας κατά 0,74%. Η αλλαγή του κλίματος ήρθε μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών και των δομημένων προϊόντων της κινεζικής China Evergrande Group, με τον λόγο να μην έχει αναφερθεί ακόμη.

Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με την Evergrande που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ έκλεισαν με μικτά πρόσημα. Η China Evergrande New Energy Vehicle Group αυξήθηκε κατά 12,78%, ενώ η Evergrande Property Services παρέμεινε αμετάβλητη. Οι υπόλοιπες μετοχές ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν επίσης, με τις μετοχές της Country Garden να χάνουν 3,03% ενώ η Sunac υποχώρησε 9,34%. Ο δείκτης Hang Seng Properties έκλεισε κατά 1,16% χαμηλότερα.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,37% και έκλεισε στις 2.988,77 μονάδες, ενώ ο Taiex στην Ταϊβάν ενισχύθηκε κατά 0,28% στις 18.270,51 μονάδες. Στη Νοτιοανατολική Ασία, ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη σημείωσε άνοδο 0,28%.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι δεν υπήρξαν συναλλαγές στην Κίνα, στην Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές