Ανεστάλη τη Δευτέρα η διαπραγμάτευση των μετοχών της China Evergrande, εν αναμονή της δημοσιοποίησης «εσωτερικών πληροφοριών», όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Evergrande, ο πλέον υπερχρεωμένος διαχειριστής ακινήτων στον κόσμο , αγωνίζεται να αποπληρώσει περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ομολόγων διεθνούς αγοράς που θεωρήθηκαν σε cross-default από τις εταιρείες αξιολόγησης τον περασμένο μήνα, αφού έχασε τις πληρωμές.

Ο κατασκευαστής ακινήτων έχασε νέες πληρωμές αξίας 255 εκατομμυρίων δολαρίων που έληξαν την περασμένη Τρίτη, αν και και οι δύο έχουν περίοδο χάριτος 30 ημερών.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια επιτροπή διαχείρισης κινδύνου με πολλά μέλη από κρατικές εταιρείες και δήλωσε ότι θα συνεργαστεί ενεργά με τους πιστωτές της.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το Σαββατοκύριακο ότι μια δημοτική αρχή στο κινεζικό θέρετρο νησί Χαϊνάν διέταξε την Evergrande στις 30 Δεκεμβρίου να κατεδαφίσει τα 39 κτίρια κατοικιών εντός 10 ημερών, λόγω παράνομης κατασκευής.

Τα κτίρια εκτείνονται σε 435.000 τετραγωνικά μέτρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή