Με σημαντικά κέρδη ανοίγουν το νέο έτος οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να “δηλώνουν” με τις κινήσεις τους ότι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για την επίδραση της παραλλαγής Όμικρον στην οικονομική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,41% στις 36.487 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,59% στις 4.794 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,96% στις 15.791 μονάδες.

Οι αμερικανικές αγορές έχουν την τάση να κερδίζουν στην αρχή του νέου έτους, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να βάλουν πάρουν θέσεις για το νέο 12μηνο, σύμφωνα με την Bank of America. Ενδεικτικό είναι ότι ο S&P 500 σημείωσε άνοδο την πρώτη εβδομάδα του ημερολογιακού έτους σε 11 από τα τελευταία 13 χρόνια, με μέση άνοδο περίπου 1,6%.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Tesla σημειώνει άνοδο 6,8% στις πρώτες συναλλαγές του 2022, αφού η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων ανέφερε 308.600 παραδόσεις το τέταρτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες. Μαζί με την Tesla, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες σημειώνουν επίσης άνοδο, με τη Ford Motor και τη General Motors να σημειώνουν κέρδη 1,6%.

Πάντως η νέα χρονιά ξεκινά με την αβεβαιότητα γύρω από την πανδημία Covid-19 να συνεχίζεται. Η άνοδος της παραλλαγής Omicron οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και οδήγησε ορισμένες επιχειρήσεις και σχολεία να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσωρινού κλεισίματος. Επίσης, πολλές μεγάλες τράπεζες της Wall Street ζήτησαν από τους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι για τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου.

Ο πληθωρισμός και η νομισματική πολιτική αναμένεται επίσης να είναι τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το 2022, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια πολλές φορές μέσα στο έτος για να συμβάλει στη μείωση της αύξησης των τιμών για τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street