Επενδυτές σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που εκδόθηκαν από την China Evergrande πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας στο Γκουανγκτζού την Τρίτη, με πολλούς από αυτούς να ανησυχούν ότι οι αποδόσεις τους θα θυσιαστούν για να συνεχιστούν τα έργα κατασκευής ακινήτων της εταιρείας.

Κάποιοι από τους περίπου εκατό συγκεντρωμένους φώναξαν προς την Evergrande «επιστρέψτε μας τα χρήματά μας», επαναλαμβάνοντας ένα σύνθημα που φώναξαν δυσαρεστημένοι επενδυτές και προμηθευτές το περασμένο φθινόπωρο όταν έγινε εμφανής η επιδείνωση της οικονομικής θέσης του κινεζικού γίγαντα κατασκευής και πώλησης ακινήτων.

Την Παρασκευή, η Evergrande ανακοίνωσε σχέδια αποπληρωμής των επενδυτών στα προϊόντα διαχείρισης περιουσίας της, ανακοινώνοντας ότι ο καθένας θα λάβει 8.000 γουάν (1.256 δολάρια) το μήνα σε πληρωμή κεφαλαίου για τρεις μήνες από τον Ιανουάριο, ανεξάρτητα από το πότε λήγει η επένδυσή τους.

Η Evergrande, ο πλέον υπερχρεωμένος διαχειριστής ακινήτων στον κόσμο , αγωνίζεται να αποπληρώσει περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ομολόγων διεθνούς αγοράς που θεωρήθηκαν σε cross-default από τις εταιρείες αξιολόγησης τον περασμένο μήνα, αφού έχασε τις πληρωμές.

Ο κατασκευαστής ακινήτων έχασε νέες πληρωμές αξίας 255 εκατομμυρίων δολαρίων που έληξαν την περασμένη Τρίτη, αν και και οι δύο έχουν περίοδο χάριτος 30 ημερών.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια επιτροπή διαχείρισης κινδύνου με πολλά μέλη από κρατικές εταιρείες και δήλωσε ότι θα συνεργαστεί ενεργά με τους πιστωτές της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: «Έπεσε» το Azovstal – Για «πλήρη έλεγχο» μιλούν οι Ρώσοι
Επικαιρότητα |

Ουκρανία: «Έπεσε» το Azovstal – Για «πλήρη έλεγχο» μιλούν οι Ρώσοι

Αβέβαιη είναι, προς το παρόν, η τύχη των παραδοθέντων, με τη Μόσχα να αναφέρει ότι 900 εξ αυτών έχουν οδηγηθεί σε κέντρο κράτησης σε ρωσοκρατούμενα εδάφη - Η Ουκρανία επιδιώκει να ξασφαλίσει ανταλλαγή αιχμαλώτων, εντούτοις δεν διαφαίνεται σχετική ρωσική πρόθεση