Στα χέρια του Σέρβου μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ντράγκαν Σολάκ πέρασε η βρετανική ομάδα ποδοσφαίρου.

Ο σύλλογος της Premier League επιβεβαίωσε ότι η Sport Republic αγόρασε το μερίδιο ύψους 80% του Κινέζου επιχειρηματία Γκάο Τσισένγκ.

Ο Γκάο ανέλαβε τη Σαουθάμπτον τον Αύγουστο του 2017, με την Καταρίνα Λίμπχερ, η οποία κληρονόμησε τον σύλλογο από τον αείμνηστο πατέρα της Μάρκους το 2010, όταν ήταν στην League One, διατηρώντας το 20%.

Με βάση τη νέα συμφωνία η Λίμπχερ θα συνεχίσει να κατέχει το μειοψηφικό της μερίδιο.

Οι «Άγιοι» (Saints) όπως ονομάζονται είναι 14οι στην Premier League .

Ο Σόλακ είναι πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας πολυμέσων United Group, ενώ η Southampton λέει ότι η Sport Republic είναι «μια επενδυτική εταιρεία στον κλάδο του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας».

«Τα τελευταία δύο χρόνια, μαζί με τους μετόχους του συλλόγου μας, αναζητήσαμε τον κατάλληλο συνεργάτη για να προχωρήσουμε τον σύλλογο. Σήμερα βρήκαμε την τέλεια λύση για τον σύλλογό μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σαουθάμπτον, Μάρτιν Σέμμενς.

«Η Sport Republic είναι έμπειροι επενδυτές, αλλά και έμπειροι στον κόσμο των ελίτ επαγγελματικών αθλημάτων. Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί και είμαστε ενθουσιασμένοι που καταλήξαμε σε μια συμφωνία που διασφαλίζει το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον μας».

Η Sport Republic είναι μια εταιρεία με έδρα το Λονδίνο στον κλάδο του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας με κύριο επενδυτή τον Σόλακ. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει το Tonsser, μια εφαρμογή ποδοσφαίρου που έχει σχεδιαστεί για νεαρούς παίκτες για να βελτιώνει την απόδοσή τους.

«Η Σαουθάμπτον έχει τόσα πολλά από τα προσόντα που αναζητούσαμε σε έναν μεγάλο αθλητικό οργανισμό. Έχει μια εξαιρετική ομάδα διαχείρισης, εξαιρετική ανάπτυξη ταλέντων, ταλαντούχες ομάδες που παίζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο και μια αφοσιωμένη βάση φιλάθλων», είπε ο Σόλακ.

Η συμφωνία είναι η τρίτη σημαντική επένδυση σε σύλλογο της Premier League μέσα σε διάστημα λίγων μηνών αφού ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ντάνιελ Κρετίνσκι απέκτησε μερίδιο 27% στη West Ham United τον Νοέμβριο και μια κοινοπραξία που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία αγόρασε τη Newcastle United τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport