Μικτή είναι και η εικόνα στις ευρωπαϊκές σήμερα, ανοίγοντας μια εβδομάδα κατά την οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό και την κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell στη Γερουσία για τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με οριακές διακυμάνσεις, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να ενισχύεται κατά 0,8% αλλά εκείνος των βιομηχανικών προϊόντων να υποχωρεί κατά 0,6%. Την ίδια ώρα, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,01% στις 7.484 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,01% στις 15.949 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,50% στις 7.183 μονάδες.

Τα βλέμματα στη νέα εβδομάδα είναι στην αποσαφήνιση των προθέσεων της Federal Reserve κατά την κατάθεση του προέδρου της Jerome Powell στη Γερουσία. Άλλωστε αυτό που προβλημάτισε την αγορά το προηγούμενο διάστημα ήταν η προοπτική της αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, με την ανακοίνωση επίσης του δείκτη τιμών καταναλωτή την Τετάρτη και ο δείκτης τιμών παραγωγού την Πέμπτη να επηρεάζει σαφώς την όποια απόφαση.

Οι επενδυτές θα αναζητήσουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων αυξήσεων των επιτοκίων από τον Powell καθώς ο πρόεδρος της Fed έχει προγραμματιστεί να καταθέσει την Τρίτη του ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους τώρα, η ευρωζώνη θα ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία τον Νοέμβριο και η Ιταλία τα στοιχεία των βιομηχανικών πωλήσεών της για τον ίδιο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές