
Σύντομα θα υπάρξει η λύση για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί σε χώρες του εξωτερικού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Alpha Fm, τονίζοντας: «Θα υπάρξει λύση, η οποία θα ανακοινωθεί, η οποία έχει να κάνει με τον μηχανισμό με τον οποίο κάποιος μπορεί να αναγνωρίσει τα αποδεικτικά εμβολιασμού μιας χώρας, θα αναλύσουμε τον τρόπο σε σχετικά Δελτία Τύπου».
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό των ψηφιακών συναλλαγών (567 εκατομμύρια) που πραγματοποιήθηκαν το 2021, μιλώντας για τις αλλαγές, τις μεταβολές που σημειώθηκαν σε ψηφιακό επίπεδο, προσθέτοντας και τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του gov.gr, οι οποίες έφτασαν τις 1,307. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το gov.gr είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση. Συνεχίζουμε αυτήν την προσπάθεια, από τον Μάρτιο του 2020 ουσιαστικά φτιάχνεται πάνω από μία υπηρεσία την μέρα».
«Να αλλάξει η κουλτούρα»
Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε, μάλιστα, ότι «πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα στο πώς αντιμετωπίζουμε κάποια πράγματα, εμείς δεν έχουμε την κουλτούρα του μηδενισμού. Έχουμε την κουλτούρα να προσθέτουμε αυτό το οποίο θεωρούμε ότι είναι η δική μας συνεισφορά. Το έργο μιλάει πολλαπλάσια από τον πολιτικό λόγο».
Ο ίδιος επανέλαβε ότι η στρατηγική του υπουργείου περιγράφεται και αποτυπώνεται στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, όπου περιλαμβάνονται πάνω από 440 έργα, τα οποία θα ολοκληρωθούν το 2025, ενώ υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών, όπου θα καταγράφονται όλες οι διαδικασίες του ελληνικού Δημοσίου, όλες τις διοικητικές διαδικασίες του δημόσιου τομέα, είτε αυτές είναι φυσικές είτε ψηφιακές, κάθε διαδικασία που απαιτείται για οποιαδήποτε αλληλεπίδραση πολίτη-Δημοσίου. «Είναι ένα εργαλείο διευκόλυνσης, θα υπάρχουν τα πάντα σε ένα σημείο. Μόλις κάνουμε την πρώτη καταγραφή περιμένουμε ότι θα είμαστε κοντά στις 5000 διαδικασίες», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.
Όσον αφορά την αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, ο υπουργός επανέλαβε ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα διατίθενται στο κινητό τηλέφωνό μας και πρόσθεσε: «Θα πάρουμε την επιτυχημένη πλατφόρμα, το παράδειγμα του συστήματος εμβολιασμού, και θα το βάλουμε συνολικά στο σύστημα υγείας».


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα