Μία ανάσα από τις 930 μονάδες βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει στο πλευρό του την ισχυρή άνοδο αρκετών δεικτοβαρών τίτλων.

Αυτήν την ώρα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 1,19% στις 929,25 μονάδες, με τον τζίρο να είναι και σήμερα βελτιωμένος, πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ.

Τραπεζική ώθηση

Ο τραπεζικός κλάδος φαίνεται να έχει αφυπνιστεί για τα καλά, καθώς έχει διασπάσει διαδοχικά μέσα σε δύο ημέρες τόσο τις 608 όσο και τις 628 μονάδες. Εάν συνεχίσει μάλιστα με τον ίδιο ρυθμό, θα προσεγγίσει τις 640 μονάδες, για πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2021. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι το μήνυμα που θα έδινε ο κλάδος σηματωρός της ελληνικής αγοράς ότι σταδιακά επιστρέφει στην ομαλότητα και στις βελτιωμένες αποτιμήσεις, μετά το «ηράκλειο» έργο της τελευταίες διετίας.

Βέβαια, πριν γίνουν τα παραπάνω, ο γενικός δείκτης θα πρέπει να δοκιμαστεί με επιτυχία στις 930 μονάδες, οι οποίες «στοίχειωσα» τους long το 2021. Η νέα χρονιά, κατά την οποία η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχει καλλιεργήσει τις προσδοκίες για ένα καλύτερο χρηματιστηριακό 12μηνο, ακόμη και αν οι αναταράξεις της πανδημίας επιμείνουν.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 3,44%, με τις Alpha Bank, Jumbo, ΟΤΕ και Πειραιώς να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 2%. Θετικά λειτουργούν και οι Εθνική, ΟΠΑΠ, Aegean, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και ΑΔΜΗΕ, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών