Ανακάμπτουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να βρίσκουν σημαντικές ευκαιρίες τοποθέτησης μετά την πρόσφατη διόρθωση, ενώ αναμένουν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,9%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να σημειώνει αύξηση 2,1%. Την ίδια ώρα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,5% στις 7.482 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,89% στις 15.908 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη κατά 0,71% στις 7.166 μονάδες.

Οι παγκόσμιες αγορές αναμένουν τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα. Ο δείκτης θα κρίνει και το χρονοδιάγραμμα της σύσφιγξης της πολιτικής της Federal Reserve, ενώ στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έφτασε σε νέο υψηλό ρεκόρ τον Δεκέμβριο και έφτασε στο 5%.

Οι επενδυτές παγκοσμίως θα αναζητήσουν επίσης οποιεσδήποτε ενδείξεις από στελέχη της Fed σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων των επιτοκίων. Η ακρόαση του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές