«Αύξηση θέσεων» ( overweight) για τις ελληνικές μετοχές συστήνει η HSBC, θεωρώντας πως  ένας συνδυασμός ισχυρής κυκλικής ανάκαμψης και ελκυστικών αποτιμήσεων, ενισχύει τις προοπτικές τους, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο τους ανοδικού σεναρίου της τράπεζας, καθώς  αντιπροσωπεύουν το 35% του δείκτη FTSE Greece.

Συνολικά στους δείκτες αναδυομένων αγορών της FTSE η Ελλάδα διαθέτει ειδικό βάρος 0,3% ενώ η  HSBC συστήνει τοποθετήσεις στο 0,5% των χαρτοφυλακίων των θεσμικών επενδυτών που τοποθετούνται παθητικά στις αγορές αυτές. Σε γενικές γραμμές επίσης, τα διεθνή  funds βρίσκονται υποεπενδυμένα  με βάση τα ειδικά βάρη των δεικτών της MSCI στην Ελλάδα και αυτό σημαίνει πως υπάρχουν περιθώρια στήριξης των αποτιμήσεων των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών.

Να σημειωθεί ότι προσφάτως , η τράπεζα, προχώρησε σε αναβάθμιση της εκτίμησής της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο 8,8% το 2021, στο 4,5%  την το  2022 και στο 4% το 2023.

Συνολικά για τις διεθνείς μετοχικές αγορές για το 2022, η HSBC, θεωρεί πως θα είναι μία χρονιά προκλήσεων  κατά την οποία το ράλι των περιουσιακών στοιχείων υψηλότερου ρίσκου μπορεί να εξασθενίσει, αναμένοντας για τις μετοχές παγκοσμίως σε μέσα επίπεδα μονοψήφιες αποδόσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών