Ένα ένα και διαδοχικά ανεβαίνει τα σκαλοπάτια το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς πλέον δοκιμάζει τις δυνάμεις του και στο μέτωπο των 940 μονάδων, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,85% στις 942,55 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να προσεγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ, μετά από τρεις ώρες συνεδρίασης.

Οι όποιες διορθωτικές κινήσεις παρατηρήθηκαν στις πρώτες συναλλαγές περιορίστηκαν εν τέλει στην εξασφάλιση μικρού μέρους της ρευστότητας από επιλεγμένα χαρτοφυλάκια, με την πλειονότητα πλέον των τίτλων να κινείται ξεκάθαρα θετικά. Και το ακόμη πιο ενθαρρυντικό είναι ότι η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει αυξημένη, δείχνοντας ότι το ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό και σε αυτά τα επίπεδα.

Όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, στις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες της αγοράς σε αυτά τα επίπεδα ο τζίρος έβαινε μειούμενος, προμηνύοντας επί της ουσίας ότι το ενδιαφέρον των αγοραστών εξαντλούνταν. Έτσι, εύλογα, ερχόταν η διόρθωση σε επίπεδα πέριξ των 900 μονάδων, τα οποία και είχαν ταλαιπωρήσει την αγορά από τον περασμένο Απρίλιο. Κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν ισχύει, με τα μέχρι τώρα στοιχεία να δείχνουν ότι αυτή η άνοδος ίσως κρατήσει.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Quest ξεχωρίζει με το +3,34% που καταγράφει, ενώ ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Aegean, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Εθνική και ΟΤΕ. Σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται όμως οι μετοχές της δεικτοβαρούς Coca Cola (-0,22%), όπως και η Λάμδα και ο Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες