Η αύξηση του κόστους ζωής αναδεικνύεται σε κυρίαρχο πρόβλημα για τους Βρετανούς, προσπερνώντας την πανδημία που κυριαρχούσε μέχρι τώρα, μειώνοντας κατακόρυφα τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στα επίπεδα των πρώτων μηνών του 2021, όταν είχε επιβληθεί lockdown.

Ο δείκτης Ιανουαρίου που καταρτίζει η GfK, τον οποίο παρακολουθούν η Τράπεζα της Αγγλίας και το υπουργείο Οικονομικών, έπεσε 4 μονάδες στο -19, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία – Σε υψηλό 30 ετών ο πληθωρισμός

Παρά τα καλά νέα σχετικά με τη χαλάρωση των περιορισμών, οι καταναλωτές προσπαθούν να θωρακιστούν απέναντι στον αυξανόμενο πληθωρισμό, στην αύξηση των λογαριασμών ενέργειας και καυσίμων και την προοπτική αύξησης των επιτοκίων, δήλωσε ο Τζο Στέιτον, διευθυντής στρατηγικής πελατών της GfK. Τα νοικοκυριά προετοιμάζονται για μεγάλο πλήγμα τον Απρίλιο, όταν οι λογαριασμοί ενέργειας ενδέχεται να αυξηθούν κατά 50% και θα ισχύσει η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Διαβάστε επίσης: Resolution Foundation – Έρχεται «καταστροφή» του βιοτικού επιπέδου των Βρετανών

Για ένα μέσο νοικοκυριό στο Ην. Βασίλειο, με ετήσιο εισόδημα 27.000 λιρών το διπλό πλήγμα ισοδυναμεί με επιπλέον κόστος περίπου 1.200 λίρες, επισημαίνει το Bloomberg. Η πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης αποδίδεται στην ανησυχία των πολιτών για τα οικονομικά τους και για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση. Η αισιοδοξία για την προσωπική κατάσταση των καταναλωτών μειώθηκε κατά 3 μονάδες μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου σε -2, το χαμηλότερο από τον Νοέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή