Σε επίπεδα υψηλότερα ακόμη και από τον Ιανουάριο του 2020, όταν η πανδημία δεν είχε κάνει ακόμη την εμφάνισή της και όλα έμοιαζαν ιδανικά για τον τουριστικό κλάδο, βλέπουν την πορεία των κρατήσεων, πολλά 5άστερα resort τις πρώτες εβδομάδες του χρόνου. Με βάση, όσα αναφέρουν στελέχη της τουριστικής αγοράς, μετά το «πάγωμα» στην κίνηση που επέφερε η «Όμικρον» στα μέσα Δεκεμβρίου υπάρχει τώρα μια πολύ καλή πορεία και μεγάλες προσδοκίες για τη σεζόν.

Οι κρατήσεις, όπως εξηγούν αξιόπιστες ξενοδοχειακές πηγές, πάνε πολύ καλά και είναι σε ορισμένες περιπτώσεις σε επίπεδα υψηλότερα απ’ ό,τι καταγράφονταν στις αρχές του 2020 πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι και ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης με tweet στις αρχές ακόμη Ιανουαρίου έγραφε για την μεγάλη Βρετανία ότι «η ροή κρατήσεων αρχές του 2022 αναφέρεται να βρίσκεται σε pre-Covid επίπεδα, ενώ η μέση αξία είναι 23% υψηλότερη».

Πότε ανοίγουν

Ωστόσο όμως, πολλές μονάδες θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τις αρχές του δευτέρου τριμήνου. Μπορεί η Costa Navarino να ξεκινά λόγω και του μεγάλου τουρνουά γκολφ στις 20 Φεβρουαρίου, όμως οι περισσότερες 5άστερες μονάδες resort ξεκινούν από τον Απρίλιο. Ενδεικτικά στον όμιλο Ikos/Sani κρατήσεις μπορούν να γίνονται μετά την 1η Απριλίου στα ξενοδοχεία του, στην Κέρκυρα, Χαλκιδική, Κω κ.λ.π..

Επίσης ό όμιλος Electra ανοίγει στη Ρόδο το Electra Palace Rhodes στις 10 Απριλίου ενώ το Electra Kefalonia ανοίγει την 1η Μαΐου.

Ο όμιλος Grecotel αρχίζει να λειτουργεί τα resorts από τις αρχές Απριλίου. Χαρακτηριστικά το Corfu Imperial, στο Κομμένο, δέχεται κρατήσεις από τις 15 Απριλίου, το Creta Palace, στο Ρέθυμνο, από 26 Απριλίου, ενώ το La Riviera στην Πελοπόννησο, ξεκινά την 1η Μαΐου.

Αντίστοιχη εικόνα και στον όμιλο Domes Resorts, που διαθέτει υπερπολυτελείς μονάδες σε Χανιά, Ελούντα, Κέρκυρα, με τις μονάδες της Κέρκυρας όπως και των Χανίων να ξεκινούν κατά το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου.

Στον Όμιλο Aldemar οι κρατήσεις ξεκινούν στα ξενοδοχεία της Κρήτης από τις 12 Απριλίου.

Η χρονική περίοδος έναρξης λειτουργίας των ξενοδοχείων είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς, όπως σημειώνουν στελέχη του κλάδου, είναι σημαντικό οι μονάδες να αρχίσουν να καταγράφουν έσοδα όσον το δυνατόν νωρίτερα φέτος.

Πού μπαίνει ο πήχης

Γενικότερα πάντως για το 2022 ο «πήχης» μπαίνει στο 80% του 2019, για τα έσοδα, σύμφωνα με όσα δηλώνει και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αν και υπάρχει η αισιοδοξία για ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Το θετικό κλίμα εντείνεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου του TUI Group, Fritz Joussen, σύμφωνα με τις οποίες οι επισκέπτες που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα μέσω του ομίλου θα ξεπεράσουν ακόμα και τα επίπεδα του 2019.

«Πέρυσι 1,5 εκατομμύριο πελάτες της TUI επισκέφτηκαν την Ελλάδα» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, προσθέτοντας ότι «ήδη για φέτος πιστεύουμε ότι θα υπερβούμε τα προ κρίσης επίπεδα. Άρα ο σχεδιασμός μας για το τρέχον έτος αφορά 3 εκατομμύρια πελάτες της TUI στην Ελλάδα» δήλωσε ο επικεφαλής της Tui.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες