Απρόσμενη υποχώρηση κατέγραψαν τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού της General Electric γεγονός που αναμένεται να περιπλέξει τα σχέδια για το «σπάσιμο» του ομίλου σε τρεις εταιρείες. Η εξέλιξη αυτή έφερε σημαντικές πιέσεις στην μετοχή της εταιρείας στη Wall Street.

Ο πολυσχιδής όμιλος ανακοίνωσε πως τα έσοδα τετάρτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν στα 20,3 δισ. δολάρια. Στα επίπεδα αυτά κινήθηκαν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν έσοδα ύψους 21,5 δισ. δολαρίων.

Με τον τρόπο αυτό, η GE κατέγραψε τελικά καθαρές ζημιές ύψους 3,9 δισ. δολαρίων ή 3,55 δολαρίων ανά μετοχή, σε σχέση με τα καθαρά κέρδη ύψους 2,4 δισ. δολαρίων ή 2,20 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Καλύτερες επιδόσεις κατάγραψε ο κλάδος της αεροναυπηγικής, με αύξηση ύψους 4% στα 6,1 δισ. δολάρια, ενώ στον αντίποδα αντίστοιχη πτώση κατάγραψε ο υγειονομικός κλάδος, κυρίως λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν οι ελλείψεις υλικών.

Δεν είναι τυχαίο πως η διαφαινόμενη ισχυρή πορεία του κλάδου αεροναυπηγικής, σαν αποτέλεσμα της ανάρρωσης του ταξιδιωτικού κλάδου αναμένεται να οδηγήσει την ανάκαμψη των εσόδων για τη φετινή χρονιά. Μάλιστα, για το 2022, ο όμιλος εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν μεταξύ των 2,80 και 3,50 δολαρίων ανά μετοχή.

Θυμίζουμε πως πέρυσι ο διευθύνων σύμβουλος Λάρι Καλπ ανακοίνωσε τα σχέδια του ομίλου για την διάσπαση της GE σε τρεις χωριστές δημόσιες εταιρείες με επίκεντρο αντιστοίχως τον υγειονομικό κλάδο, τον ενεργειακό κλάδο και τον κλάδο αεροναυπηγικής. Όμως, η άνιση πορεία ανάκαμψης μεταξύ τους θα φέρει εμπόδια στη δρομολόγηση των σχεδίων καθιστώντας διστακτικούς τους μετόχους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή