Η νοτιοκορεάτικη LG Energy Solution (LGES) και η αμερικανική General Motors σχεδιάζουν την κοινή επένδυση ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μπαταριών για ηλεκτροκίνητα οχήματα στις ΗΠΑ.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η μητρική της κορεατικής εταιρείας, LG Chem. Οι δύο πλευρές, LGES και GM, πρόκειται να χρηματοδοτήσουν το project εξίσου μέσω της Ultium Cells, της κοινοπραξίας που έχουν συστήσει με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα είναι το τρίτο εργοστάσιο που θα λειτουργήσουν οι δύο πλευρές, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή η τοποθεσία του ή η ικανότητα παραγωγής του.

Σημειώνεται ότι ήδη χτίζονται δύο εργοστάσια, σε Οχάιο και Τεννεσί, τα οποία θα έχουν την ικανότητα παραγωγής μπαταριών συνολικής ισχύος 70 GWh, ποσότητα που θα μπορούσε να δώσει ενέργεια σε περίπου ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα, έως το 2024.

Η LGES έχει υπό τον έλεγχό της το 20% της παγκόσμιας παραγωγής μπαταριών για ηλεκτροκίνητα οχήματα και προμηθεύει μεταξύ άλλων εταιρείες όπως η Tesla, η Volkswagen και η Hyundai Motor. Παράλληλα, διατηρεί εργοστάσια σε Ηνωμένες Πολιτείες, Κίνα, Νότια Κορέα, Πολωνία και Ινδονησία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή