Σε δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται να προχωρήσει το πολυβραβευμένο με Όσκαρ στούντιο παραγωγής ειδικών εφέ DNEG. Η εισαγωγή θα γίνει μέσω συγχώνευσης με εταιρεία ειδικού σκοπού (SPAC) και αναμένεται να κυμανθεί στα 1,7 δισ. δολάρια.

Η DNEG αποτελεί ισχυρό όνομα στο χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας μετρώντας πολύ σημαντικές συνεργασίες για την δημιουργία δημοφιλών και εμπορικών ταινιών, όπως το Inception και το Tenet του σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν, το Avengers: Endgame και το Mission Impossible: Fallout. Για την παραγωγή ειδικών εφέ έχει κερδίσει συνολικά έξι Όσκαρ στη σχετική κατηγορία των βραβείων.

Για την δημόσια εγγραφή της έχει συμφωνήσει να προχωρήσει στην ενοποίηση με την Sports Ventures Acquisition Corp, μια συμφωνία που θα της αποφέρει 168 εκατ. δολάρια σε ιδιωτικές επενδύσεις.

Αρχικά γνωστή ως Double Negative, η DNEG με έδρα το Λονδίνο είχε εξαγοραστεί το 2014 από την ινδική Prime Focus Ltd και έκτοτε συνέχισε την ανοδική πορεία της δημιουργώντας στούντιο στην Αγγλία, το Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία. Μάλιστα, το 2019 είχε μελετήσει την πιθανότητα αυτόνομης δημόσιας εγγραφής στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, όμως το ξέσπασμα της πανδημίας ανέτρεψε και καθυστέρησε τα σχέδια της.

Αντιστοίχως, η Sports Ventures που συγκέντρωσε 230 εκατ. δολάρια από το δικό της IPO τον περασμένο Ιανουάριο αναζητούσε τρόπους να επεκταθεί και σε άλλους τομείς με σημείο αιχμής τα media και την ψυχαγωγία, κάτι που πετυχαίνει τώρα με την σύμπραξη με το στούντιο της DNEG.

H δημόσια εγγραφή αναμένεται να προχωρήσει μέσα στο δεύτερο μισό του έτους, με την μετοχή της εταιρείας να εντάσσεται στο δείκτη Nasdaq.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus