Μικρή άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων τη Δευτέρα με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στα στοιχεία για την αγορά εργασίας που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο κατά δύο μονάδες βάσης και ανήλθε σε 1,798%. Η απόδοση του 30ετούς ενισχύθηκε κατά 3 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,112%.

Η Federal Reserve έχει δηλώσει ότι παρακολουθεί στενά την αγορά εργασίας αναμένοντας την πλήρη ανάκαμψη της ώστε να διαμορφώσει το πλήρες χρονοδιάγραμα της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της.

Ο πληθωρισμός ωστόσο παραμένει η μεγαλύτερη ανησυχία της Ομοσπανδιακής Τράπεζας. Στη τελευταία συνεδρίαση της, την προηγούμενη εβδομάδα, έδωσε το σήμα της αύξησης των επιτοκίων το Μάρτιο, στην προσπάθειά της να τιθασεύσει τις πληθωριστικές πιέσεις. Συγκεκριμένα η επιτροπή ανοικτής αγοράς της Fed δήλωσε ότι είναι πιθανό να έρθει μια αύξηση κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας στο βασικό βραχυπρόθεσμο επιτόκιο δανεισμού της, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2018.

Άνοδο καταγράφουν και τα ομόλογα της ευρωζώνης, με την απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου να ενισχύεται κατά 3 μονάδες βάσης στο -0,009%, το υψηλότερο επίπεδό από τις 20 Ιανουαρίου. Το ενδιαφέρον των επενδυτών μετατοπίζεται αυτή την εβδομάδα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό και πιθανόν σε ενδείξεις από την ΕΚΤ για το χρονοδιάγραμμα σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές