Με πρόστιμο ύψους 45, 5 εκατ. δολαρίων βρίσκεται αντιμέτωπη η Credit Suisse σε μια δικαστική υπόθεση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με δήλωση του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ποινικού Δικαστηρίου οι εισαγγελείς επιδιώκουν αυτού του ύψους την αποζημίωση στη δίκη που θα ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα απηύθηνε κατηγορίες στην τράπεζα τον Δεκέμβριο του 2ο2ο, κατά τη διάρκεια έρευνας για τις δραστηριότητες ενός εγκληματικού κυκλώματος από τη Βουλγαρία, στο οποίο συμμετείχαν παλαιστές, οι οποίοι κατηγορούνταν για ξέπλυμα κερδών από εμπόριο κοκαΐνης.

Η Credit Suisse δεν αποδέχεται τις κατηγορίες τονίζοντας ότι «απορρίπτει ανεπιφύλακτα ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς που εγείρονται εναντίον της και είναι πεπεισμένη ότι ο πρώην υπάλληλος της είναι αθώος».  Σε επικοινωνία με στελέχη της τράπεζας το Reuters έλαβε την απάντηση ότι η τράπεζα θα υπερασπιστεί σθεναρά τη θέση της στο δικαστήριο.

Η υπόθεση αφορά έναν πρώην διευθυντή της  Credit Suisse, οποίος κατηγορείται ότι διεκπεραίωσε συναλλαγές αξίας πολλών εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων το διάστημα μεταξύ 2004 και 2008, παρά τις ενδείξεις ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να προέρχονται από εγκληματική δρατηριότητα. Η Credit Suisse αρνήθηκε τις κατηγορίες για τον υπάλληλο της.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η οποία προσπαθεί να ξαναχτίσει τη φήμη της μετά από μια σειρά σκανδάλων και την παραίτηση του προέδρου της,  την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2021 θα έχει ζημιές  λόγω νομικών δαπανών αλλά και επιβράδυνσης των τμημάτων συναλλαγών και διαχείρισης περιουσίας 

Στον ιστότοπο της FCC  αναφέρεται ότι η Credit Suisse κατηγορείται ότι δεν έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει τον υπάλληλο από το ξέπλυμα χρημάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...