To πολύκροτο διαζύγιο με τον Μπιλ Γκέιτς άφησε την Μελίντα Φρεντς Γκέιτς σε αναζήτηση νέων στόχων και σχεδίων για τη ζωή της. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται η απόφαση της να μην προσφέρει όλη την περιουσία της μετά θάνατον στο ομώνυμο ίδρυμα που είχε δημιουργήσει με τον δημιουργό της Microsoft.

Την πληροφορία αυτή αποκαλύπτει με δημοσίευμα της η Wall Street Journal, υποστηρίζοντας πως η Μελίντα έλαβε την απόφαση αυτή μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου της με τον Μπιλ Γκέιτς πέρυσι, για λόγους που δεν έγιναν δημοσίως γνωστοί.

Θυμίζουμε πως εδώ και χρόνια το πρώην ζεύγος είχε αποφασίσει πως θα δωρίσει σχεδόν το σύνολο της περιουσίας του στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, το οποίο ίδρυσαν μαζί το 2000. Έκτοτε η δραστηριότητα του ιδρύματος υπήρξε εξαιρετικά σημαντική με τη δρομολόγηση τουλάχιστον 55 δισ. δολαρίων για διάφορους σκοπούς, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η πάταξη της πείνας, της φτώχειας, της ανισότητας, ακόμη και του κορωνοϊού.

Πάντως, η 57χρονη ζωντοχήρα σκοπεύει και πάλι να αφήσει μεγάλο μέρος της περιουσίας της σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για διάφορους σκοπούς. Απλά δεν θα το κάνει μέσα από το Ίδρυμα Γκέιτς χωρίζοντας και στο πεδίο αυτό τα.. τσανάκια της από τον 66χρονο Μπιλ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η προσωπική περιουσία της Μελίντα μετά το διαζύγιο υπολογίζεται στα 11 δισ. δολάρια, καθώς το ζευγάρι δεν είχε προγαμιαίο συμβόλαιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας