Ξεκίνησε από τις 06:00 σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου η 24ωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά των μελών της Ένωσης των Εργαζόμενων στην Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), με συγκέντρωση των απεργών καθώς και πλήθους αλληλέγγυων συνδικαλιστών και άλλων εργαζομένων στις πύλες του λιμανιού.

Τα αιτήματα των εργαζομένων

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου, πρόκειται για 24ωρη προειδοποιητική απεργία και οι εργαζόμενοι διεκδικούν υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι, επαναπρόσληψη των συμβασιούχων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, εφαρμογή των ΒΑΕ σε όλες τις ειδικότητες.

Σύμφωνα με το σωματείο προηγήθηκαν τρεις άκαρπες συναντήσεις με την εργοδοσία της DPORT “COSCO”.

Στην ίδια ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει ότι δεν έχει προχωρήσει η εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ από 1/1/2012.

Στο λιμάνι βρίσκονται από το πρωί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρίσκεται και αύρα.

Αλληλεγγύη στους απεργούς από την ΠΝΟ

Την πλήρη αλληλεγγύη της στους λιμενεργάτες της COSCO, που συνεχίζουν τον αγώνα τους και διεκδικούν υπογραφή Συλλογικής Συμβάσης Εργασίας και το δικαίωμα σε σταθερή και μόνιμη δουλειά, εκφράζει, με σημερινή ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ.

«Τα προβλήματα των εργαζομένων δεν λύνονται και δεν πρέπει να λύνονται με προσφυγή στα δικαστήρια, με ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις και δυνάμεις καταστολής, αλλά με πραγματικό και ουσιαστικό και κυρίως καλόπιστο διάλογο», αναφέρει, στην ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΔΝΕ: Βόμβα στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών λιμανιών το σύστημα εμπορίας ρύπων της ΕΕ
Λιμάνια |

Βόμβα στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών λιμανιών -Τι καταγγέλλει η ΔΝΕ

Με επιστολή της η Διεθνής Ναυτική Ένωση αναφέρεται στους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν τα ευρωπαϊκά λιμάνια και τον ανταγωνισμό που θα υποστούν από λιμάνια εκτός ΕΕ, τα οποία δεν επιφορτίζονται με τα κόστη που θα φέρει το EU ETS