Παρέμβαση στην ηγεσία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) προκειμένου να επανεξετάσει την τροποποιηθείσα πιστωτική πολιτική του έναντι των εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων έκανε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου του ΕΒΕΠ, η ΟΛΠ ΑΕ άλλαξε την πιστωτική πολιτική που ακολουθούσε και συγκεκριμένα αναφέρεται: «Aπό 1/1/2022 οι πιστώσεις έχουν διαφοροποιηθεί για την εταιρεία σας σε 20 ημέρες για τα φορτία εξαγωγής και σε τερματισμό πίστωσης για τα φορτία εισαγωγής. Η αλλαγή αυτή είναι καθολική και ελέγχεται από τα Κεντρικά μας γραφεία».

Στην επιστολή του ΕΒΕΠ, που υπογράφει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βασίλης Κορκίδης, και αναμένεται απάντηση, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Ενημερωθήκαμε από εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη μας, οι οποίες και έλαβαν σχετική ειδοποίηση από την COSCO-ΟΛΠ, ότι από 1/1/2022 έχουν τροποποιηθεί παράμετροι της πιστωτικής πολιτικής που ακολουθούσε το λιμάνι, τόσο για τα φορτία εξαγωγής, όσο και εισαγωγής. Πέραν του αιφνιδιασμού που υπέστησαν οι εν λόγω επιχειρήσεις, καθίσταται προφανές ότι, σε μία χρονική συγκυρία δυσμενή για εκείνες, οι οποίες προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στα υπεραυξημένα μεταφορικά κόστη, με αυτές τις αλλαγές καλούνται να επιβιώσουν σε επιπρόσθετες συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που δημιουργεί η απόφασή σας.

»Προς τούτο, το ΕΒΕΠ, ως φορέας εκπροσώπησης των εν λόγω επιχειρήσεων, προτείνει την επανεξέταση της εν λόγω τροποποίησης των παραμέτρων της πιστωτικής πολιτικής, ώστε να αποσοβηθούν οι κίνδυνοι για τις μικρομεσαίες εταιρίες που ενδεχόμενα οδηγηθούν σε απόλυτη καταστροφή. Η σταθερότητα στα οικονομικά δεδομένα, στην παρούσα οικονομική συγκυρία, δέον όπως διατηρηθεί.

»Ευελπιστούμε ότι η παρέμβαση του επιμελητηρίου μας θα τύχει θετικής ανταπόκρισης και αναμένουμε τη σχετική ενημέρωση από πλευράς σας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις