Συνεχίζει να διχάζει το ζήτημα της ταυτόχρονης πρεμιέρας εμπορικών ταινιών του Χόλυγουντ σε κινηματογραφικές αίθουσες και online streaming. Τελευταία αφορμή η αγωγή που κατέθεσε η Village Roadshow Entertainment Group, που είναι συμπαραγωγός του «The Matrix Resurrections», κατά της Warner Bros, κατηγορώντας το γνωστό στούντιο πως η απόφαση του να «ανεβάσει» την ταινία ταυτόχρονα και στην πλατφόρμα του HBO Max αποτέλεσε παραβίαση του συμβολαίου τους και επηρέασε τα κέρδη του φιλμ από τα εισιτήρια.

Μάλιστα, στην ίδια αγωγή η Village Roadshow υποστηρίζει πως το στούντιο έφερε νωρίτερα την ημερομηνία της πρεμιέρας της ταινίας, μέσα στο 2021, αντί για το 2022, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές στην πλατφόρμα του HBO Max.

Ως επιχείρημα της εταιρείας παραγωγής είναι πως μεγάλοι κερδισμένοι του box office της περσινής χρονιάς, όπως η ταινία «SpiderMan: Νο Way Home», άνοιξαν το 2021 μόνο στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η διαμάχη ανάμεσα στις κινηματογραφικές αίθουσες και το online streaming φουντώνει όλο και περισσότερο ανάμεσα στους παράγοντες του κλάδου, τους παραγωγούς, τους ηθοποιούς και τα στούντιο. Μάλιστα, πέρυσι η Σκάρλετ Γιοχάνσον πρωταγωνίστρια του «Black Widow» κατέθεσε αγωγή κατά του κολοσσού της Walt Disney, ακριβώς λόγω της ταυτόχρονης πρεμιέρας της ταινίας της Marvel στις αίθουσες και την πλατφόρμα Disney+, υποστηρίζοντας πως αυτό άλλαξε τα εισπρακτικά δεδομένα της ταινίας και άρα την αμοιβή της που περιλάμβανε και ποσοστά από τα εισιτήρια. Τελικά οι δύο πλευρές τα… βρήκαν εξωδικαστικά, χωρίς οι όροι της συμφωνίας να γίνουν γνωστοί, όμως το θέμα άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου αναδεικνύοντας τη διαχείριση του streaming σε ένα από τα ακανθώδη ζητήματα για τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus