Στην αποκάλυψη ότι δεν θα συμμετάσχει σε μελλοντικά Grand Slam αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, προχώρησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Όπως ο ίδιος δήλωσε  προτιμά να χάσει τα μελλοντικά τρόπαια του τένις παρά να αναγκαστεί να κάνει εμβόλιο κατά της Covid.

Ο 20 φορές νικητής Grand Slam απελάθηκε από την Αυστραλία τον περασμένο μήνα αφού η κυβέρνηση ακύρωσε τη βίζα του λόγω του καθεστώτος του εμβολίου που ισχύει στην χώρα της Ωκεανίας.

Σε συνέντευξή του στο «BBC», ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για πρώτη φορά μετά τον αποκλεισμό του και τόνισε ότι θα επέλεγε να μην παίξει σε μελλοντικά τουρνουά εάν απαιτείται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Σε ερώτηση για το αν θα θυσίαζε τη συμμετοχή του σε αγώνες όπως το Γουίμπλεντον και το Γαλλικό Όπεν για τη στάση του για το εμβόλιο, τόνισε πως είναι διατεθειμένος να πληρώσει κάθε τίμημα αν τον αναγκάσουν να εμβολιαστεί.

«Ναι, αυτό είναι το τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω», τόνισε αρχικά στο «BBC» και συνέχισε λέγοντας: «Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού. Καταλαβαίνω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, όλοι προσπαθούν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να χειριστούν αυτόν τον ιό και να δουν, ελπίζω, σύντομα ένα τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι είχε κάνει εμβόλια ως παιδί, «αλλά πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου».

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πολλή κριτική και καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι βγαίνουν με διαφορετικές θεωρίες για το πόσο τυχερός ήμουν ή πόσο βολικό ήταν όλο αυτό. Αλλά κανείς δεν είναι τυχερός και βολικός να κολλήσει Covid. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν και εξακολουθούν να παλεύουν με τον Covid σε όλο τον κόσμο. Λοιπόν, το παίρνω πολύ σοβαρά, δεν μου αρέσει να σκέφτεται κάποιος ότι έχω κάνει κακή χρήση ή προς όφελός μου, προκειμένου, ξέρετε, να πάρω θετικό τεστ PCR και τελικά να πάω στην Αυστραλία. Ήμουν πραγματικά λυπημένος και απογοητευμένος με τον τρόπο που τελείωσαν όλα για μένα στην Αυστραλία. Δεν ήταν εύκολο».

Ο λόγος για τον οποίο απελάθηκε από την Αυστραλία ήταν επειδή ο Υπουργός Μετανάστευσης ακύρωσε τη βίζα του με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να ενθαρρύνει το αίσθημα κατά των εμβολίων.

Για δεύτερη φορά φέτος ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται αντιμέτωπος με το να βρεθεί εκτός τουρνουά λόγω του εμβολιασμού. Οι διοργανωτές του Indian Wells ανακοίνωσαν πως στο τουρνουά που θα γίνει τον Μάρτιο, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι παίκτες είναι εμβολιασμένοι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι