Μπορεί ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς να εναντιώνεται με τη στάση του και όσα διαδραματίστηκαν στην Αυστραλία στον εμβολιασμό κατά της Covid-19, ωστόσο η υπόθεση της πανδημίας φαίνεται ότι δεν τον άφησε αδιάφορα επιχειρηματικά. Μάλιστα φέρεται να έχει επενδύσει σε εταιρεία η οποία εργάζεται, όχι στον τομέα των εμβολίων, αλλά πάνω στη θεραπεία κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Σέρβος τενίστας έχει μερίδιο 80% στη δανική εταιρεία βιοτεχνολογίας QuantBioRes, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη ιατρικής θεραπείας για την αντιμετώπιση της Covid-19, όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας στο πρακτορείο.

Ο CEO Ιβάν Λονκάρεβιτς, ο οποίος περιέγραψε τον εαυτό του ως επιχειρηματία, είπε ότι η επένδυση έγινε τον Ιούνιο του 2020, αλλά αρνήθηκε να αναφέρει το ποσό που επενδύθηκε από τον Σέρβο τενίστα.

Η QuantBioRes έχει περίπου 11 ερευνητές που εργάζονται στη Δανία, την Αυστραλία και τη Σλοβενία, σύμφωνα με τον Λονκάρεβιτς, ο οποίος τόνισε ότι οι έρευνές τους αφορούν στη θεραπεία κατά της Covid-19 και όχι σε εμβόλιο.

Η εταιρεία αναπτύσσει ένα πεπτίδιο, το οποίο εμποδίζει τον κορωνοϊό να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα, και αναμένεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές στη Βρετανία αυτό το καλοκαίρι.

Εκπρόσωπος του Τζόκοβιτς δεν προέβη σε σχετικό σχόλιο.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έχει πυροδοτήσει μια παγκόσμια συζήτηση για τα δικαιώματα των ανθρώπων που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν μετά την απέλασή του από την Αυστραλία το βράδυ της Κυριακής, και τον αποκλεισμό του από τους αγώνες του Australian Open.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι