Τέσσερις στις πέντε ρουμανικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται για σημαντικές αυξήσεις μισθών προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην πίεση που προκαλεί στους εργαζομένους και την κοινωνία η εκτίναξη του πληθωρισμού, που αναμένεται να «πιάσει» διψήφιο νούμερο μέσα στη χρονιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας eJobs, που είναι η μεγαλύτερη στη Ρουμανία, περίπου οι μισοί από τους εργοδότες προσανατολίζονται σε σημαντικές αυξήσεις των μισθών άνω του 10%, ίσως και μέχρι και το 25%.

Πρόκειται για μια κίνηση που συνδέεται με την προφανή δυσκολία πολλών επιχειρήσεων να προσελκύσουν προσωπικό και να καλύψουν τα κενά που δημιούργησε η πανδημία, όπως και αντιστοίχως να κρατήσουν τους εργαζομένους που έχουν, ώστε να μην μετακινηθούν σε άλλες εταιρείες.

Πάντως, η κεντρική τράπεζα της Ρουμανίας, σε έκθεση της, βλέπει ανάκαμψη της απασχόλησης στα επίπεδα ρεκόρ των 5 εκατ. επί των 19 εκατ. κατοίκων που αριθμεί η χώρα. Η εκτίμηση αυτή βρίσκει σύμφωνη και την πλατφόρμα eJobs, με βάση τις τάσεις που καταγράφει στην αγορά εργασίας.

«Περιμένουμε την απασχόληση να κινηθεί σε επίπεδα ρεκόρ το 2022 και η τάση αυτή είναι ορατή ήδη από τους πρώτους μήνες της χρονιάς» σχολίασε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, η Ροξάνα Ντραγκίτσι. Μάλιστα για το λόγο αυτό,  πλέον το κέντρο βάρους έχει μετατοπιστεί από την αναζήτηση εργασίας, στο ύψος των μισθών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή