Τελικά οι εξελίξεις στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα άφησαν το ισχυρό τους αποτύπωμα σήμερα στη Wall Street, η οποία αν και κράτησε κάποιες αντοχές τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα υπέκυψε στη γεωπολιτική αβεβαιότητα, με τον Dow Jones να κλείνει με τις μεγαλύτερες απώλειες από την αρχή του έτους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 1,78% στις 34.312 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,12% στις 4.380 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 2,88% στις 13.716 μονάδες.

Οι εξελίξεις στα Ρώσο – ουκρανικά σύνορα εξακολουθούν να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα στις αγορές. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε σήμερα ότι η σύγκρουση έφτασε σε μια «κρίσιμη στιγμή», ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μια «επικείμενη εισβολή» στην Ουκρανία. Επίσης, η Ουκρανία κατηγόρησε τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι επιτέθηκαν σε χωριό κοντά στα σύνορα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η DoorDash σημείωσε κέρδη άνω του 10% αφού ανέφερε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν και εξέδωσε αισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία των μεγεθών της. Η Cisco σημείωσε άνοδο περισσότερο από 2% μετά από επίσης θετικές εκτιμήσεις εκτιμήσεις για την πορεία του 2022.

Στον αντίποδα, η Palantir έχασε πάνω από 15%, καθώς αν και το 2021 βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων. Απώλειες άνω του 7% σημείωσε και η Nvidia, η οποία αν και ικανοποίησε με τα αποτελέσματά της, το guidance ήταν κατώτερο των εκτιμήσεων.

Στα μάκρο της ημέρας, η κατασκευαστική δραστηριότητα τον Ιανουάριο υποχώρησε, για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες, αν και οι οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν. Οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν 4,1% τον Ιανουάριο στις 1,64 εκατ. σε ετήσια βάση, ενώ οι άδειες για νεόδμητες κατοικίες αυξήθηκαν 1% από τον Δεκέμβριο στις 1,9 εκατ. μονάδες.

Επίσης, ο αριθμός των ανέργων που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα αυξήθηκε απροσδόκητα την προηγούμενη εβδομάδα. Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 23.000 στις 248.000 σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street