Σε υψηλό οκτώ μηνών εκτινάχθηκαν οι τιμές του χρυσού, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ότι υπάρχουν όλες οι ενδείξεις, πως η Ρωσία σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ουκρανία, την ώρα που η Μόσχα κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι αγνοεί τα αιτήματά της, που άπτονται θεμάτων ασφαλείας.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 1,5% στα 1.895,77 δολάρια η ουγγιά, φθάνοντας ενδοσυνεδριακά μια ανάσα από το ψυχολογικό όριο των 1.900 δολαρίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,7% στα 1.885,10 δολάρια.

«Η κρίση στην Ουκρανία έδωσε επιπλέον ώθηση στους ταύρους του χρυσού που έλκονταν προς τον χρυσό ως αντιστάθμιση πληθωρισμού, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη αύξηση των εισροών σε ETF που υποστηρίζονται από το πολύτιμο μέταλλο», δήλωσε ο αναλυτής του Exinity, Χαν Ταν.

«Τα τελευταία πρακτικά της Fed πρόσφεραν νέες ενδείξεις για πιο γερακίσια προσέγγιση, μειώνοντας τις πραγματικές αποδόσεις και πάλι σε αρνητικό έδαφος, κάτι που με τη σειρά του επέτρεψε στο spot χρυσό να προχωρήσει προς το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 1.900 δολαρίων», πρόσθεσε ο Ταν

Το παλλάδιο έκανε άλμα 1,7% στα 2.317,60 δολάρια, το ασήμι ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 23,58 δολάρια, και η πλατίνα εκτοξεύτηκε κατά 1,2% στα 1.074,52 δολάρια, σημειώνοντας υψηλό τριών μηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης