Με τους πωλητές και τους επιφυλακτικούς τελικά να επικρατούν στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο γενικός δείκτης έχασε εκ νέου τα επίπεδα των 960 μονάδων, υπό το βάρος του αρνητικού διεθνούς κλίματος και των κινήσεων του risk off που εκδηλώνονται σε όλο το μήκος των αγορών παγκομίως.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,85% στις 955,37 μονάδες, με τον τζίρο κοντά στα 55 εκατ. ευρώ, με τα σχεδόν 8,5 εκατ. να διακινούνται μέσω πακέτων.

Στη σκιά της διεθνούς αβεβαιότητας

Το ΧΑ, όσο και αν έχει επιδείξει αξιοσημείωτες αντοχές μέσα σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον από την έναρξη του έτους, τα σύννεφα της αβεβαιότητας δεν μπορούν να μην το επηρεάσουν. Βέβαια, και μόνο το ύψος του τζίρου σήμερα αποδεικνύει ότι το ΧΑ βρίσκεται σε μια επιφυλακτική στάση, επιτρέποντας από τη μία τις διορθώσεις αρκετών τίτλων, αλλά υψώνοντας ταυτόχρονα και τα αναχώματα προκειμένου να μη χάσει τα επίπεδα.

Μετά την ισχυρή βουτιά της Δευτέρας το ΧΑΑ έχει καταφέρει να ανακτήσει το έδαφος που έχασε, αλλά δεν μπορεί να αναλάβει μεγαλύτερο ρίσκο, όταν το κλίμα στο εξωτερικό είναι τόσο εύθραυστο. Άλλωστε, μπορεί οι αναλυτές, όπως η Moody’s, να έχουν επισημάνει ότι οι συνέπειες μιας σύρραξης στην περιοχή των ρωσο-ουκρανικών συνόρων να μην αγγίζουν την ελληνική οικονομία, αλλά ουδείς μπορεί να παραβλέψει την «εξάρτηση» της ελληνικής αγοράς από τα ξένα χαρτοφυλάκια που πράγματι λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Το θετικό είναι ότι το ΧΑ προς στιγμήν μένει στο μη χείρον βέλτιστον σενάριο, ήτοι στη διατήρηση των επιπέδων ωσότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην ανατολική Ευρώπη.

Τεχνικά τώρα, σύμφωνα με την Fast Finance, ο τραπεζικός φαίνεται να συνεχίζει την πλάγια κίνηση πέριξ των επιπέδων και χωρίς βοήθειες από άλλους δεικτοβαρείς τίτλους. Ο ταλαντωτής σε διόρθωση περιμένοντας να δούμε πότε είναι έτοιμος και πάλι να δοκιμάσει ανοδικά. Οι 953 μονάδες είναι κοντινή στήριξη που η διάσπαση της μπορεί να δοκιμάσει την κύρια στις 945 μονάδες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα η Jumbo βρέθηκε στο επίκεντρο των πωλητών με το -3,77% που σημείωσε, με τις Πειραιώς, Alpha Bank και Λάμδα να ακολουθούν με άνω του 2% απώλειες. Ισχυρές ήταν και οι πιέσεις σε Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίου, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα και ΑΔΜΗΕ.

Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Coca Cola, Quest, ΟΛΠ και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών