Οι επόμενες εξαγορές ελληνικών εταιρειών θα πρέπει να αναμένονται από δύο κλάδους:

Ο ένας εξ αυτών είναι ο κλάδος των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ ο δεύτερος είναι ο κλάδος των κατασκευαστικών εταιρειών που «ανεβαίνει» αρκετά ψηλά στο «ράφι» των εταιρικών μετασχηματισμών καθώς τα έργα (ΣΔΙΤ, Παραχωρήσεις κ.λπ) παίρνουν και δίνουν.

Άλλωστε, οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν είναι πλέον απλοί παραδοσιακοί εργολάβοι αλλά επιχειρηματικοί όμιλοι με πολύπλευρες δραστηριότητες σε όλους τους τομείς των υποδομών (κατασκευή αλλά και διαχείριση).

Μετά τη Sunlight, υποδεχθείτε τη Wind

Μία από τις πρώτες μεγάλες επενδύσεις που ενσωματώνουν καινοτομία βρίσκεται ήδη στη πλατφόρμα μιας από απο τις συστημικές τράπεζες της χώρας. Πρόκειται για την επένδυση της εταιρείας Sunlight – μέρος ενός γενικότερου επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας- αφορά τις νέες μπαταρίες λιθίου, έχει συνολικό προϋπολογισμό 170 εκατομμυρίων ευρώ και θα γίνει στην Δυτική Μακεδονία στις περιοχές της απολιγνιτοποίησης. Η επένδυση έχει «ανέβει» στην πλατφόρμα της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία και θα αναλάβει την ευθύνη της χρηματοδότησης του μέρους εκείνου της επένδυσης που θα χρειαστεί δανειακά κεφάλαια. Τα τελευταία δεν μπορούν να ξεπεράσουν το 30 % καθώς το υπόλοιπο 20 % έως το 50 % θα χρειασθεί να καλυφθεί από ίδια κεφάλαια. Η επένδυση που βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης εκπληρώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τους όρους που έχει θέσει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας καθώς το είδος της επένδυσης εντάσσεται στους προκαθορισμένους βασικούς πυλώνες του προγράμματος.

Τα επενδυτικά σχέδια, το ένα μετά το άλλο, ανεβαίνουν στις πλατφόρμες των τραπεζών ( 6 συνολικά οι ελληνικές τράπεζες). Μία από τις μεγάλες επενδύσεις που άρχισε ήδη να συζητείται είναι και εκείνη της Wind η οποία πλέον έχει «περάσει» στον έλεγχο του United Group.

Η μάχη του Κέντρου

Πιστέψτε με, η μάχη του Κέντρου που δεν πρόκειται να δοθεί ούτε με όρους της σύντομης δεκαετίας του ΄60 αλλά ούτε πολύ περισσότερο με τα στερεότυπα των χρόνων της Μεταπολίτευσης θα αποκτήσει σύντομα νέο περιεχόμενο αλλά και νέα πρόσωπα. Η ίδια η μάχη του Κέντρου με φόντο τις επόμενες εκλογές θα έχει πάνω απ΄όλα επιχειρήματα στη βάση μετρήσιμων αποτελεσμάτων που αφορούν κατά κύριο λόγο την καθημερινότητα των πολιτών και τη νέα σχέση τους με το Κράτος. Το νέο Κέντρο είναι πάνω απ΄όλα οι μετριοπαθείς πολίτες που δίνουν προβάδισμα στη δημιουργία κόντρα στη μικροκομματική μιζέρια και είναι έτοιμοι να αποδεχθούν και να στηρίξουν με τη ψήφο τους κάθε ρεαλιστική αποτελεσματική μεταρρυθμιστική προσπάθεια και σχέδιο.

Με λίγα λόγια, ας υποδεχθούμε το Κέντρο της metaverse εποχής.

Μια επέτειος

Μια ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στα social media μας θυμίζει πως ξεκίνησαν όλα όσα καταγράφονται σήμερα στη συλλογική μνήμη της κοινωνίας ως αποτέλεσμα μιας μάχης για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.

Γράφει ο Πιερρακάκης: «Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την έναρξη εφαρμογής του συστήματος δήλωσης γέννησης στα μαιευτήρια. Με τη νέα διαδικασία το κράτος λειτουργεί ως ένα, μειώνοντας την ταλαιπωρία και αναβαθμίζοντας την καθημερινότητά των πολιτών».

Ήταν ένα από τα πρώτα μέτρα που έλαβε η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όταν επέλεξε να αναμετρηθεί με τη γραφειοκρατία.

Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα (καλοκαίρι του 2020) διαβάζω μεταξύ άλλων τα εξής: «(…) Υπενθυμίζεται ότι, πλέον, οι πολίτες μπορούν να εκδίδουν από τον υπολογιστή ή το κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν σε αρμόδια υπηρεσία ή ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά δημοτολογίου και ληξιαρχείου:

– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
– Πιστοποιητικό γέννησης (και για ανήλικα τέκνα συνδεδεμένα με το ΑΦΜ του αιτούντος)
– Πιστοποιητικό ιθαγένειας
– Απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης γέννησης (και για ανήλικα τέκνα συνδεδεμένα με το ΑΦΜ του αιτούντος) για πράξη που έχει εκδοθεί ή μεταβληθεί από τις 8/5/2013 και μετά
– Απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης γάμου
– Απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης για πράξη που έχει εκδοθεί ή μεταβληθεί από τις 8/5/2013 και μετά
– Απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης θανάτου».

Στην ανάρτηση του, ο Κυριάκος Πιερρακάκης δεν παραλείπει να κάνει προσωπική αναφορά σε τρείς από τους πιο στενούς συνεργάτες του, τον Θοδωρή Λιβάνιο, τον Λεωνίδα Χριστόπουλος και τον Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο.

Greekend, το ελληνικό Weekend

Έξυπνο το μήνυμα, έξυπνη και η καμπάνια. Ο λόγος για την νέα καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Ο Δημήτρης Φραγκάκης ανέβασε στο Linkedin μια σχετική ανάρτηση: «Η νέα δυναμική καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ προβάλλει την όμορφη πλευρά της ζωής στις ελληνικές πόλεις και τις πλούσιες εμπειρίες που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες σε ένα #greekend.

Ένα ξέγνοιαστο σαββατοκύριακο είναι αυτό που έχει λείψει σε όλους μετά από τις δύσκολους μήνες της πανδημίας. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι ιδανικές πόλεις για να ζήσει κανείς ένα υπέροχο #citybreak γεμάτο εμπειρίες.

Η νέα διαφημιστική καμπάνια το ΕΟΤ θα έχει αρχικά διάρκεια δύο σχεδόν μήνες και θα προβληθεί σε δέκα χώρες. Η καμπάνια θα επαναλαμβάνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα στη διάρκεια του έτους. Make your weekend a greekend*!».

Το ακίνητο του Ταύρου

Το ΤΑΙΠΕΔ με μια ανάρτηση του στα social media θέλησε να αναδείξει τη σημασία μιας επενδυτικής ευκαιρίας όπως αυτή του ακινήτου των εγκαταστάσεων του πρώην ΕΟΜΜΕΧ στην περιοχή του Ταύρου με πρόσωπο στην Οδό Πειραιώς. Η τελευταία, δίχως άλλο, συγκεντρώνει την τελευταία περίοδο το επενδυτικό ενδιαφέρον εταιρειών ακίνητης περιουσίας και όχι μόνο.

Για «μια σημαντική επενδυτική ευκαιρία στο κλάδο του real estate», κάνει λόγο το ΤΑΙΠΕΔ και μάλλον δεν πρέπει να κάνει λάθος…

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα «αστικό ακίνητο που περικλείεται από τις oδούς Κορυζή, Θράκης και Τιμοθέου Ευγενικού στον Ταύρο. Εντός της έκτασης υφίστανται παλαιά κτίσματα με χρήσεις Εκθεσιακών Χώρων, Εργαστηρίων και Αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ, που χτίστηκαν από το 1940 έως το 1970.

To συνολικό εμβαδόν των κτισμάτων ανέρχεται σε 1,526.79τμ. Ένα εξ’ αυτών των κτισμάτων με την απόφαση Απόφαση 207951/8.6.2021 (ΦΕΚ 368/Δ/2021) , κηρύχθηκε μνημείο με εμβαδό κάλυψης 583,95τμ. και συνολική δόμηση 837,22 τμ. Τα υπόλοιπα κτίρια δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον και είναι δυνατή η κατεδάφισή τους.

Το οικόπεδο έχει πρόσωπο μήκους 78 μ. στην οδό Κορυζή και 47 μ. στην οδό Θράκης.

Σε άμεση γειτνίαση με το ακίνητο έχουν αναπτυχθεί κατοικίες, κοινωνικές υποδομές, δημόσια διοίκηση και εμπορικές χρήσεις τοπικού και υπερτοπικού χαρακτήρα».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories