Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς ίσως βρεθεί στο στόχαστρο των βρετανικών κυρώσεων εάν κλιμακωθεί περαιτέρω η κατάσταση στις σχέσεις Μόσχας – Κίεβου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ανέφερε εκ παραδρομής την Τρίτη στο κοινοβούλιο ότι ήδη έχουν επιβληθεί κυρώσεις στον δισεκατομμυριούχο και ιδιοκτήτη της λονδρέζικης ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι.

Στη συνέχεια υπήρξε διόρθωση από τον εκπρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού, αλλά το θέμα τέθηκε εκ νέου στην υπουργό Εξωτερικών, Λιζ Τρας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης, η οποία δεν απέκλεισε πιθανές κυρώσεις εναντίον του Αμπράμοβιτς.

«Κανείς δεν είναι εκτός πλάνου (κυρώσεων)», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC η Τρας, ενώ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News τρεις φορές δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Αμπράμοβιτς να υποστεί κυρώσεις στο μέλλον. «Οι τηλεθεατές θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι έχουμε περισσότερα άτομα τα οποία θα στοχοποιήσουμε σε περίπτωση πλήρους εισβολής στην Ουκρανία», κατέληξε η Τρας.

Ο Αμπράμοβιτς, 55 ετών, φέρεται να έχει σύμφωνα με το Bloomberg προσωπική περιουσία άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έγινε ευρύτερα γνωστός στην Βρετανία (και στον υπόλοιπο κόσμο) όταν το 2003 αγόρασε την λονδρέζικη ποδοσφαιρική ομάδα Τσέλσι, αλλάζοντας την μέχρι τότε φθίνουσα πορεία της ομάδας.

Μόλις χθες η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε οικονομικές κυρώσεις σε πέντε ρωσικές τράπεζες και τρεις Ρώσους πολίτες σαν μέρος του «πρώτου κύματος» μέτρων μετά τις ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport