Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται η UEFA αναφορικά με τους δεσμούς της με τη ρωσική κρατική ενεργειακή εταιρεία Gazprom.

Οι κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν στα ουκρανικά εδάφη, ανάγκασαν ήδη την UEFA να εξετάσει το ενδεχόμενο να μεταφέρει τον τελικό του Champions League αυτής της σεζόν από την Αγία Πετρούπολη, ενώ εγείρει βαθύτερα ερωτήματα σχετικά με τη μακροχρόνια χορηγία της Gazprom στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον είπε την Τρίτη στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα διεξαγωγής τουρνουά ποδοσφαίρου σε μια Ρωσία που εισβάλλει σε κυρίαρχες χώρες».

Ο Κρις Μπράιαντ, βουλευτής των Εργατικών που συμμετέχει στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων των Κοινοτήτων, είπε στους FT ότι η UEFA θα πρέπει να διακόψει τους δεσμούς της με την Gazprom.

Η UEFA συζητά τις επιλογές της για τη μετακίνηση του τελικού, που πρόκειται να διεξαχθεί στην Gazprom Arena τον Μάιο. Το στάδιο φιλοξένησε αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2018 και το τουρνουά της UEFA Euro 2020.

Διαβάστε επίσης – Ο τελικός του Champions League στο στόχαστρο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

«Η UEFA παρακολουθεί συνεχώς και στενά τηUEFA, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος δεν έχει να κάνει άλλα σχόλια.

Όταν ρωτήθηκε εάν και πόσο δεσμεύεται με την συμφωνίας χορηγίας με Gazprom, η UEFA είπε μόνο ότι «θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση».

Η Gazprom ανανέωσε τη χορηγία της στο Champions League τον Μάιο του περασμένου έτους, όταν συμφώνησε επίσης να στηρίξει τα επόμενα δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εκείνη την εποχή, η UEFA περιέγραψε την Gazprom ως έναν από τους «πιο έμπιστους εταίρους» και «ηγέτη στον τομέα της».

Ο Alexander Dyukov, διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Neft, είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.

Η SportBusiness Sponsorship, η ομάδα δεδομένων και έρευνας, υπολόγισε ότι η συμφωνία 2018-21 της Gazprom άξιζε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν για την UEFA. Το διοικητικό όργανο ποδοσφαίρου και η Gazprom είναι συνεργάτες από το 2012.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι