Η Coca Cola HBC προχώρησε σήμερα σε ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο η εισηγμένη αναφέρει πως  ασφάλεια των εργαζομένων της είναι η ύψιστη προτεραιότητά της. «Παραμένουμε σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους μας στην Ουκρανία και τη Ρωσία και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε», επισημαίνεται.

Όπως αναφέρεται, «Σταματήσαμε προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιό μας στο Κίεβο στις 24 Φεβρουαρίου και απομακρύνθηκαν οι υπάλληλοί μας.

Με την δημοσίευση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ολόκληρου του έτους 2021 στις 22 Φεβρουαρίου, η Coca-Cola HBC έθεσε guidance για το έτος σε ένα ευρύ φάσμα που λαμβάνει υπόψη τους γεωπολιτικούς κινδύνους, καθώς και τις αντιξοότητες από εμπορεύματα και νομίσματα. Ωστόσο, την τελευταία εβδομάδα η κατάσταση στην οποία εμπλέκονται η Ουκρανία και η Ρωσία αναπτύχθηκε σαφώς περισσότερο και ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν.

Διαβάστε επίσης: Coca Cola HBC: Κέρδη 578,1 εκατ. το 2021

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ποσοτικοποιηθεί ο αντίκτυπος που θα έχει η εξελισσόμενη γεωπολιτική κρίση και οι αντιδράσεις πολλών κυβερνήσεων, στις δραστηριότητές μας ή στα αποτελέσματα ολόκληρου του έτους 2022.

Δεδομένου ότι το 20% του όγκου πωλήσεων και των EBIT του 2021 προέρχονται  από τις δύο περιοχές, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για τη διάρκεια και τον οικονομικό αντίκτυπο, δεν πιστεύουμε πλέον ότι είναι συνετό να παρέχουμε guidance για το τρέχον οικονομικό έτος».

Διαβάστε επίσης: Coca-Cola Τρία Έψιλον: Ανατιμήσεις έως 6,5% σε όλα της τα προϊόντα – Πότε θα περάσουν στο ράφι

Η εταιρεία δηλώνει πως θα επικεντρωθεί σε παράγοντες που μπορούν να μετριάσουν τις αντιξοότητες. «Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε ενέργειες διαχείρισης της αύξησης των εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της τιμολόγησης, για να αντισταθμίσουμε την υποτίμηση του νομίσματος και το υψηλότερο κόστος εισροών. Είμαστε επίσης έτοιμοι να ανακατανείμουμε τις δαπάνες μάρκετινγκ και τις επενδύσεις κεφαλαίου σε άλλες αγορές. Η διαχείριση των λειτουργικών εξόδων είναι ενσωματωμένη στην επιχείρησή μας και θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό στοιχείο των σχεδίων μας για το έτος».

Η Coca Cola  HBC καταλήγει ότι θα ενημερώσει όταν θα έχει μεγαλύτερη ορατότητα για τον αντίκτυπο των γεγονότων στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις