Δύο κολοσσοί της ιαπωνικής βιομηχανίας, η Sony από τον τομέα των καταναλωτικών ηλεκτρονικών και η Honda από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και διάθεση ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο βιομηχανιών, η νέα εταιρεία, η… New Company όπως θα αποκαλείται, θα δημιουργηθεί φέτος και αναμένεται οι πωλήσεις των νέων οχημάτων να ξεκινήσουν εντός του 2025.

Οι δύο εταιρείες θα προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις σε ό,τι αφορά την εκτέλεση διαφόρων οριστικών δεσμευτικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας κοινής εξέλιξης και μιας συμφωνίας κοινοπραξίας, με στόχο την ίδρυση της Νέας Εταιρείας (New Company) μέσα στο 2022.

Στις αποστολές της νέα αυτής εταιρείας θα είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η πώληση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αλλά όχι η κατασκευή τους καθώς αυτό το κομμάτι θα το αναλάβει η Honda, με τα δικά της εργοστάσια. Η Sony από την πλευρά της θα αναλάβει την ανάπτυξη της «πλατφόρμας υπηρεσιών» για το νέο αυτοκίνητο.

Ο ρόλος της Sony παραμένει ασαφής, ωστόσο η ιαπωνική εταιρεία είναι, μεταξύ άλλων, κύριος προμηθευτής φωτογραφικών αισθητήρων για κινητά τηλέφωνα ενώ έχει σημαντικό ρόλο και στη σχεδίαση ημιαγωγών για χρήση σε αυτοκίνητα. Η θέση της Sony στο χώρο του gaming με την κονσόλα PlayStation μάλλον δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Tον Ιανουάριο η Sony είχε ανακοινώσει ότι η θυγατρική Sony Mobility θα αναλάβει την «διερεύνηση της εισόδου της εταιρείας στην αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων» ενώ έχει παρουσιάσει και τα οχήματα επίδειξης τεχνολογίας Vision -S και Vision-S 02, στην έκθεση CES το 2020 και 2022, αντίστοιχα.

Η Honda από την άλλη είναι ένας παραδοσιακός κατασκευαστής αυτοκινήτων που μεταπίπτει στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, όπως σταδιακά συμβαίνει με το σύνολο του κλάδου. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία έχει συστήσει μία ακόμη κοινοπραξία με την General Motors για την ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων.

Διαβάστε ακόμη: Αλλαγή πλεύσης για τη Foxconn

Πάντως η σύμπραξη τεχνολογικών εταιρειών με αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είναι κάτι ασύνηθες, καθώς οι τελευταίες αναζητούν τρόπους να αυξήσουν τις τεχνολογικές τους ικανότητες. Η Foxconn έχει ήδη παρουσιάσει τρία ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Οι κινεζικές Baidu και Xiaomi, τεχνολογικές εταιρείες και οι δύο, έχουν συστήσει εταιρείες για την ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ έντονη είναι η φημολογία ότι με τον κλάδο θα ασχοληθεί και η Apple, με ένα ηλεκτροκίνητο και αυτόνομο όχημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή