Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπογράψει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, το πολυαναμενόμενο εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο θα δίνει εντολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Οικονομικών και άλλες υπηρεσίες να μελετήσουν τις νομικές και οικονομικές συνέπειες της δημιουργίας ενός ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι ο Λευκός Οίκος πέρυσι δήλωσε ότι εξέταζε μια ευρεία εποπτεία της αγοράς κρυπτονομισμάτων – συμπεριλαμβανομένης μιας εκτελεστικής εντολής – για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής ransomware και άλλων εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

Η διαταγή του Μπάιντεν ορίζει προθεσμία 180 ημερών για μια σειρά εκθέσεων σχετικά με «το μέλλον του χρήματος» και τον ρόλο που θα διαδραματίσουν τα κρυπτονομίσματα στο εξελισσόμενο τοπίο.

«Θα μπορούσαμε να δούμε μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική σε 180 ημέρες. Αυτό είναι ένα πιθανό βήμα προς τη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας», ανέφερε η πηγή.

Η εντολή Μπάιντεν, που πιθανότατα θα υπογραφεί την Τετάρτη, έρχεται εν μέσω αυξημένης ανησυχίας για τη χρήση κρυπτονομισμάτων από τις ρωσικές ελίτ για να παρακάμψουν τις δυτικές κυρώσεις που έχουν αποκόψει τη Ρωσία από μεγάλα τμήματα της παγκόσμιας οικονομίας.

Το Δίκτυο Καταπολέμησης Οικονομικών Εγκλημάτων (FinCEN) προειδοποίησε τη Δευτέρα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προσέχουν πιθανές προσπάθειες από ρωσικές οντότητες να αποφύγουν τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ουάσιγκτον για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η εντολή του Μπάιντεν θα ζητήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει εάν απαιτείται νέος νόμος για τη δημιουργία ενός νέου νομίσματος, με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, την Επιτροπή Οικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών και άλλους φορείς να μελετούν τον αντίκτυπο στους καταναλωτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News